Pistacie og chili – fyldte chokolader

Det var lige før dette fyld ikke blev til noget, da jeg ikke synes at pistacie og chili lød som en speciel heldig kombination.  Jeg prøvede heldigvis alligevel – der er jo som bekendt ingen hellige køer i mit køkken – ting skal afprøves.

Den såkaldte pistaciemasse kan jeg egentlig rigtig godt lide – i meget små portioner – den trænger bare til at blive matchet af et eller andet. Det endte med at blive rigtige pistacienødder og chili – lidt sirup til at binde det hele sammen med og tyk mørk chokolade. Nu er den helt rigtig.

Ingredienser:

God, mørk chokolade til formene

‘pistaciemasse’ – dvs. dessertmasse med pistaciesmag

100 gr usaltede pistacienødder

1 – 2 tsk chili eller lidt finthakket frisk

150 – 200 gr lys agavesirup

 

Sådan gør du:

Forbered chokoladeskallerne, se evt. lidt om chokolade.

Hak pistacienødderne – lettest i foodprocessor – og bland med ‘pistacie’massen og chili.

Rør det op med agavesirup indtil det har en konsistens som dessertmassen havde fra starten.

Fyld i formene ved hjælp af en lille frysepose der bruges som sprøjtepose. Glat efter i hvert enkelt med en finger dyppet i koldt vand.

Stil formen på køl ½ times tid og luk med smeltet chokolade.

       

Print Friendly, PDF & Email

17 tanker om "Pistacie og chili – fyldte chokolader"

  1. Hej Vivi,

    De må også være rigtigt lækre og så er de da lige til at gå til. Tror jeg forsøger mig med dem før marcipanen. Må ud at handle lidt i morgen.

    Mch Hans

    • Må sige at ikonet, ud for mit navn, er et perfekt billede på hvordan jeg så ud igår efter mødet med Reginas tænder 🙂

      Skulle I ønske at tjekke hendes tandstilling, kommer jeg gerne og viser mit lår frem 🙂

      • Har du drillet min hund??? Så kan jeg da også lave et tandsæt i dit lår, haha.

        Vi har lært hende at når man driller hende og stikker kiksene i lommen igen – så skal hun bare selv ta’ 🙂

        • Hihi,
          Nej hun kom op og skændes med min søsters hund om en godbid. Jeg var så uheldig at stå i vejen da de satte gang i gebidset 🙂
          Nu har jeg et stort, fint og dybt aftryk af Regina’s bisser lige over knæet – Avs!
          Jeg tror at det eneste der kan hjælpe på smerten er dine fyldte konfekter 😉

          • Haha – godt forsøgt – men ingen snolder til dig på den bekostning. Det er Regina du har et mellemværende med – så du må smage lidt af hendes tørrede leverstykker 🙂

  2. Godmorgen igen!
    Pistacie Vivi…Nu hiver du de tunge skyts frem synes jeg. Pistacie er nok noget af det bedste der findes! De ser meget lækre ud!
    God dag til dig og æsel!
    Ann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *