Ingredienser:
Mørk chokolade til skallerne
2 dl fløde
1 stor spsk honning
250 gr god, mørk chokolade
2 tsk chilipulver eller finthakket frisk chili efter smag
Sådan gør du:
Gør skallerne klar – se lidt om chokolade.
Finthak chokoladen til trøffelfyldet og kom det i en skål.
Fløde og honning bringes stille og roligt op til kogepunktet (skal ikke koge) i en lille gryde under rolig omrøring.
Gryden tages af varmen og chili røres i.
Hæld det over den finthakkede chokolade og rør rundt, startende i en lille cirkel i midten af skålen, indtil chokoladen er smeltet og massen er homogen.
Lad massen køle af til køkkentemperatur og fyld den derefter i chokoladeskallerne. Det gøres nemmest med en teske og duppes lidt til med fingrene. Fyld op næsten til kanten – der skal lige være plads til at støbe chokoladebunden efterfølgende.
Sæt de trøffelfyldte chokolader på køl ½ times tid.
Smelt chokoladen til bunden (det er ikke altid at jeg gider at temperer chokoladen til bundene – men man bør vel).
Tag de fyldte chokolader ud af køleskabet og støb bundene.
Stil igen chokoladerne køligt en halv times tid – hvorefter de let vendes ud.
Hvis du bruger chokoladestøbeforme – banker du kanten let mod køkkenbordet – så popper de ud. Gør det på et rent viskestykke, så lidt af faldet afbødes.
Silikoneforme trækker du først lidt i på begge leder – og trykker så chokoladerne ud ved at presse jævnt på bunden af hver.
Hvad er det for et mærke/navn du køber der ude?
Har selv metrokort og bor 3 km der fra, så vil da være nemt.
De hedder Callebaut – og der er mange af dem 🙂
De ser utrolig lækre ud, skal prøves – i dag, tror jeg.
Hvad er det røde du har pyntet dem med?
Tak skal du have Søren 🙂
Det er frysetørrede hindbær (eller jordbær – kan ikke helt huske det).
Fik dem lavet i aften, som fyldte chokolader.
Lavede nu kun en ½ portion, skulle lige se hvad det var, smed en enkelt friskhakket citronchili i og en slat fint hakkede mandler.
Efter min mening kunne det godt bære en ½ chili mere, men resten af familien synes de er lige tilpas med den styrke de fik.
Takker for en fin opskrift 🙂
Dejligt at høre Søren – og cool at du fik lavet dem så familien også kunne være med 🙂
Så kan du måske snige lidt mere chili i en øremærket portion næste gang 🙂
Ja de forsvandt så hurtigt, holdt ikke 48 timer.
Hvor køber du din chokolade henne?
Synes det er små dyrt at bruge 200 kr. for 8 plader, men det er måske prisen.
Hehe – det er jo da et positivt problem – så må de have smagt super godt 🙂
Jeg fanger chokoladen i Metro. Den koster ca 350 – 400 kr for 2,5 kg i de versioner som jeg bruger.
!!! Jeg er også selv kæmpe fan af chili, og har derfor en maaasse chiliplanter i min lejlighed! Chokolade og chili passer bare så godt sammen. 🙂 Mums!
Signe / girlslovefood
Det er smadderlækkert. Jeg går også helt amok i det her op til jul – og får det blandet med alt muligt andet guf også 🙂
GUF! Manden står for konfekt herhjemme, jeg må lige give ham linket 🙂
Ville det være fair at fortælle at der kommer 23 slags mere?
(de fleste chokolader) 😀
Jeg synes det er helt fair! Men Jacob er nok uenig 🙂