Chokoladetrøffel med chili og honning – fyldte chokolader

Ingredienser:

Mørk chokolade til skallerne

2 dl fløde

1 stor spsk honning

250 gr god, mørk chokolade

2 tsk chilipulver eller finthakket frisk chili efter smag

 

Sådan gør du:

Gør skallerne klar – se lidt om chokolade.

Finthak chokoladen til trøffelfyldet og kom det i en skål.

Fløde og honning bringes stille og roligt op til kogepunktet (skal ikke koge) i en lille gryde under rolig omrøring. 

Gryden tages af varmen og chili røres i.

Hæld det over den finthakkede chokolade og rør rundt, startende i en lille cirkel i midten af skålen, indtil chokoladen er smeltet og massen er homogen.

Lad massen køle af til køkkentemperatur og fyld den derefter i chokoladeskallerne. Det gøres nemmest med en teske og duppes lidt til med fingrene. Fyld op næsten til kanten – der skal lige være plads til at støbe chokoladebunden efterfølgende.

Sæt de trøffelfyldte chokolader på køl ½ times tid.

Smelt chokoladen til bunden (det er ikke altid at jeg gider at temperer chokoladen til bundene – men man bør vel).

Tag de fyldte chokolader ud af køleskabet og støb bundene.

Stil igen chokoladerne køligt en halv times tid – hvorefter de let vendes ud.

Hvis du bruger chokoladestøbeforme – banker du kanten let mod køkkenbordet – så popper de ud. Gør det på et rent viskestykke, så lidt af faldet afbødes.

Silikoneforme trækker du først lidt i på begge leder – og trykker så chokoladerne ud ved at presse jævnt på bunden af hver.

     

Print Friendly, PDF & Email

13 tanker om "Chokoladetrøffel med chili og honning – fyldte chokolader"

  1. Hvad er det for et mærke/navn du køber der ude?
    Har selv metrokort og bor 3 km der fra, så vil da være nemt.

      • Fik dem lavet i aften, som fyldte chokolader.
        Lavede nu kun en ½ portion, skulle lige se hvad det var, smed en enkelt friskhakket citronchili i og en slat fint hakkede mandler.
        Efter min mening kunne det godt bære en ½ chili mere, men resten af familien synes de er lige tilpas med den styrke de fik.
        Takker for en fin opskrift 🙂

        • Dejligt at høre Søren – og cool at du fik lavet dem så familien også kunne være med 🙂

          Så kan du måske snige lidt mere chili i en øremærket portion næste gang 🙂

          • Ja de forsvandt så hurtigt, holdt ikke 48 timer.
            Hvor køber du din chokolade henne?
            Synes det er små dyrt at bruge 200 kr. for 8 plader, men det er måske prisen.

          • Hehe – det er jo da et positivt problem – så må de have smagt super godt 🙂

            Jeg fanger chokoladen i Metro. Den koster ca 350 – 400 kr for 2,5 kg i de versioner som jeg bruger.

  2. !!! Jeg er også selv kæmpe fan af chili, og har derfor en maaasse chiliplanter i min lejlighed! Chokolade og chili passer bare så godt sammen. 🙂 Mums!

    Signe / girlslovefood

    • Det er smadderlækkert. Jeg går også helt amok i det her op til jul – og får det blandet med alt muligt andet guf også 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *