Let mayo uden æg

En lækker mayo som er noget mindre fed end den almindelige – og som naturligvis kan smages til lige præcis som man ønsker det.

Let mayo uden æg

Ingredienser:

1 pk silketofu (300 gr)

2 dl olie – neutral eller med en smag du bryder sig om

3 spsk æblecidereddike

1 spsk velsmagende gærflager (kan udelades)

2 tsk dijon sennep

2 tsk vegansk bouillon pulver (kan udelades)

1 nip salt – gerne kala namak/sort himalaya salt

Gerne lidt krydderi efter smag. Nogle bruger et lille nip karry i basis-mayo.

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser på nær olien i foodprocessoren og kør til de er blandet helt og silketofuen er cremet og ensartet.

Tilsæt olien lidt ad gangen imens der blendes videre indtil det hele er i.

Smag til – måske vil du have lidt mere salt, eddike eller sennep i?

Nu kan du bruge din mayo som den er – eller tilsætte diverse smag hvis du ønsker. Del den evt. i portioner og lav lidt af hvert.

Nogle af vores favoritter er:

  • chili – frisk eller tørret
  • chipotle – enten pulver eller på dåse
  • hvidløg
  • røget paprika
  • skal af revet citron (erstat gerne æblecidereddiken med citronsaft)
  • diverse krydderurter, f.eks. ramsløg, purløg, koriander, dild
  • karry

Når mayoen har stået på køl noget tid bliver den lidt tykkere pga. silketofuen.

Vi bruger mayoen alle de steder hvor man ellers ville have brugt en æggebaseret mayo, men også ofte hvor vi førhen kunne finde på at bruge smør på brødet – ikke sammen med søde sager, der er de mange forskellige slags nøddesmør et hit – men f.eks. som underlag for en helt almindelig agurke, tomat eller kartoffelmad, gerne godt med krydderurter på – uhmmm. God i sandwich og på brød hvor man bruger stegt tofu eller veggedeller, svampe eller seitan’kød’.

Smag til med ekstra æblecidereddike eller eddikepulver, lidt sukker, lidt salt og evt. sellerifrø og brug den til coleslaw.

Let mayo uden æg - ingredienser Let mayo uden æg - klar til blanding Let mayo uden æg - færdig Let mayo uden æg Let mayo uden æg - brugt i coleslaw

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.