Brownies med chili

På en kølig dag fungerer det fantastisk med en kop god, stærk, friskmalet kaffe og chilibrownies. Jeg synes at de er bedst når de har ’sat sig’ på køl til dagen efter (og de følgende dage).

Mums – de er nogle af yndlingskagerne her  ;o)

Ingredienser:

200 gr god mørk chokolade ca 70 – 80 %

250 gr smør

150 gr rå rørsukker

4 æg

150 gr hvedemel

1 lille tsk salt

4 spsk kakaopulver

100 gr hvid chokolade

chili efter smag – jeg bruger friske (gerne fra fryseren)

150 – 200 gr valnøddekerner

 

Sådan gør du:

Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde ved meget svag varme og stil det til side   så det kan køle lidt af.

Tænd ovnen på 175 grader.

Befri chilierne for kerne og hak dem mellemfint. Jeg synes godt at man må kunne bide i små stykker chili, men ikke for store.

Hak den hvide chokolade meget groft. Gør det samme med valnødderne, de skal nærmest bare halveres synes jeg.

Når ovnen er ved at være varm, piskes æg og sukker lyst og skummende.

Vend mel, salt, kakao, chili, nødder og hvid chokolade i.

Vend smør/chokoladeblandingen i. Selv om det skal vendes godt sammen, så rør så lidt i det så muligt så æggene beholder lidt luftighed.

Hæld det i en form på ca 25 x 25 cm og bag dem midt i ovnen i ca 25 minutter ved 175 grader. Kagen skal være meget blød i midten – næsten flydende, men se bagt ud udenpå.

Afkøl kagen – gerne i køleskab og skær den herefter i små firkantede bidder og servér.

Tip:

Du kan sagtens bruge stødt chili – oplevelsen er bare en anden.

Brug nu en god chokolade og øko æg. Gode ingredienser giver god smag. 

   Brownies med chili - storproduktion Brownies med chili - mums Brownies med chili - men flødechokolade på toppen Brownies med chili - færdig kage Brownies med chili - og en klat flødeskum

Forsøgt med bl.a:

 – 2 aribibi gusano, 2 aji pineapple, 2 balloon. Blev yummy. Fint chilibid på en måde hvor alle kan spise det – men chilien kan smages.

 – 3 aribibi gusano, 2 aji pineapple, 2 balloon. Den ekstra Aribibi kunne ikke specielt smages. Kan godt forsøges med 1 mere næste gang.

 – 4 aribibi gusano og 4 aji pineapple. De fleste kan sagtens være med her. Ikke stærk, men en behagelig fornemmelse af chili i ‘eftersmagen’

– 8 aribibi gusano – min favorit  ;o) 

Print Friendly, PDF & Email

14 tanker om "Brownies med chili"

    • Det kommer jo meget an på hvor stærkt pulveret er 🙂

      Prøv at starte med 5 tsk og smag på dejen – så kan man jo komme lidt mere i.

  1. Hej!
    Hvor ser den bare lækker ud…!
    Jeg har ALDRIG lavet noget med frisk chili… Så jeg er lidt tvivl om hvilke jeg skal bruge og hvormeget??

    Hvis den skal være sådan at flest kan lide den, rent chilimæssigt, hvad og hvormeget skal jeg bruge???

    Og kan man købe disse chilier i supermarkederne eller er vi ude i noget med specialbutikker???

    Mvh Anni

    • Hej Anni

      Tak skal du ha’ 😉

      Hvor mange chili der skal I hvis smagen skal være for ‘alle’ er jo helt afhængig af hvilken chili du lige kan få fingre i. Hvis du bor i nærheden af en asiatisk butik, er de små chilier som du kan købe der et godt bud.

      Søde sager kan tage lidt mere chili end man lige regner med, da der er masser af ’søde og bløde’ ingredienser som dæmper chilistyrken.

      Hvis du får fat på de helt små 3 cm chili fra sådan en asiaterbutik, vil jeg sige at du skulle prøve med at finthakke 15 stykker – og hvis det er de lidt større på ca 5 cm, så 10 stykker. Prøv at bage den én gang og se om du synes at det er for lidt (så har du jo alligevel en lækker brownie) – og justér derfra.

      Du kan i øjeblikket også købe friske chilier hos http://www.bh-froe.com/ZC/ – bare skriv til ham.

    • Tusind tak for svar!

      Hvis den skal bruges som dessert med frugt til, hvormange stykker kommer der ud af denne portion…??

      På forhånd tak…!

      • 🙂 – det var så lidt

        Hvis den skal bruges sammen med andet, vil jeg skære den i 4 x 4
        – når den spises alene kan det også sagtens være rigeligt, men ellers 3 x 3.

  2. Hej Vivi
    Super fed side! Nu vil jeg prøve både lakrids karameller og brownies en af de nærmeste dage.
    Til chili festivalen var der lidt glasur på brownies stykkerne såvidt jeg husker. Hvordan laver du den?:)

    Kh Silje

    • Hej Silje

      Tak skal du ha’ – skønt hvis du kan bruge opskrifterne 🙂

      Det var såmænd bare smeltet flødechokolade jeg havde zig-zagget hen over kagen med en spiseske.

      Go’ fornøjelse med projekterne – jeg skal også selv have lavet brownies i dag.

  3. De smager super godt!!!
    Bastant tung (på den gode måde) struktur. Masser af chokolade smag og rigeligt med nødder og til sidst kommer så en snigende behagelig Chilli fornemmelse………….. Det snurrer lidt på smagsløgene men virker bestemt ikke stærkt. Bare en behagelig fornemmelse af at den dejlige kraftige chokolade smag har fået sig et spark bag i 😉
    Kan varmt anbefales til en god kop kaffe………… eller what ever man nu er til 🙂

  4. Helt frisk anmeldelse ,, de smager kanon:-) og hvis man er lidt tøs med chili som jeg så har de også den for årstiden geniale sideeffekt at man får varmen:-D Stefan har helt ret ,, du må vist heller holde godt øje med dem .. kan være der går mus eller muligvis underboer i dem

  5. Herfra kan man rapportere at de smager himmelsk godt! Du må hellere holde godt øje med dem – man ved jo aldrig om der går mus eller andet i dem….

  6. Nøj, de ser gode ud! Problemet i denne kulde er at man næsten skal gribe æggene når de kommer ud af hønsene ellers når de at blive frosne!

    Didde

    • Hehe – stakkels høns. Håber da I kan holde dem frostfri.
      Vi er ikke rykket på landet endnu, så vi må ‘nøjes’ med vildfuglene her – de bliver så til gengæld fodret med 5 slags mad hver dag. Og vi napper ikke deres æg ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *