Krokant med mandler og chili (eller andre nødder/kerner)

Krokant er supernemt at lave og meget anvendelig i og til en lang række desserter og kager. Det kan drysses over næsten hvadsomhelst og bruges i eks. æblekage, is, chokoladekager og meget mere.

Du kan bruge hvad du har lyst til at nødder og kerner – gerne i blanding hvis du synes. Målene er ikke så vigtige – men har du ikke lave krokant før, kan du bruge opskriften her som udgangspunkt. Næste gang vil du måske have mere eller mindre af sukkeret, salt eller chili. Du kan vælge at hakke mandlerne/nødderne inden du kommer dem i – jeg lader dem være hele fordi jeg synes at det ser fint ud at man ser dem tydeligt når krokanten hakkes i stykker..

Ingredienser:

100 gr sukker

100 gr mandler eller andet (evt. grofthakkede)

1 lille tsk flagesalt

1 lille tsk chilipulver

 

Sådan gør du:

Find ingredienserne frem og mål dem af.

Sukkeret smeltes stille og roligt ved middelvarme på en pande. Det er vigtigt at temperaturen ikke er for kold – så smelter det aldrig – eller varm – så brænder det lynhurtigt på. Hold godt øje med det.

Når det er smeltet vendes salt og mandler godt rundt i sukkermassen. Lad dem stå et minut eller to og varme igennem – mandlerne begynder muligvis at poppe, det må de godt.

Lige inden det skal af varmen røres chilipulveret rundt i massen. Du skal ikke hælde det i før, da det så kan branke i den varme sukkermasse.

Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af.

Hak den i stykker på skærebrættet med en stor skniv når den er kølet helt og brug krokanten med det samme eller opbevar det i en lufttæt dåse. 

 

Tip:

Det er vigtigt at krokanten bliver opbevaret i helt lufttæt beholder for ikke at blive blød. Evt. rest er lækker finthakket på morgenhavregrynene eller youghurten – eller bare som snack.

Du kan naturligvis krydre din krokant med alt muligt andet end chili – prøv den eks. med kanel også. Chili og kanel smager også fantastisk sammen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *