Jeg kan ikke huske hvor jeg har den her fra – så måske er den nappet et eller andet sted og muligvis justeret? – men den fungerer godt – også gerne med lidt sus på chilien, der er stadig masser af anden smag til at matche den.
Ingredienser:
3 spsk muscovadosukker
3 spsk paprika
2 spsk flagesalt
4 tsk hvidløgspulver eller granulat (kan udelades eller erstattes af løgpulver el. granulat)
4 tsk sennepsfrø
3 tsk sorte peberkorn
1 tsk korianderfrø
1 tsk hel spidskommen
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret knust el. pulveriseret chili (eller mere, efter smag og chiliens styrke )
Sådan gør du:
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.
Køles af og blandes med resten af krydderierne. Alt hældes i morter eller kværn og kværnes.
Du kan vente med at kværne dem til lige før brug.
Opbevares tørt og lufttæt som andre krydderier.
Vigtigt:
Hvis du vil bruge barbecueblandingen til noget som skal grilles eller steges længe – eks. som rub på en steg – så undlad sukkeret, da det har en tendens til at branke hvis det bliver grillet/stegt mere end kort tid. Du kan i givet fald drysse lidt af sukkeret på de sidste par minutter af stegetiden for at give det mørke karamelliserede pift.
Blandt andet brugt til: T-bone (peberfrugt er grillet med Barbecue sauce), på ribben efter marinering men før grill
Super godt krydderi
Tak skal du ha’ Ann 🙂
Jeg er glad for at det falder i smag.
Tak for svaret. Jeg er heller ikke så meget til edelsüss paprika. Så det passer fint. Også tak for info. ang. sukker.
MVH
Per
Hej Vivi
De kanda godt være, at man kanbruge denne opskrift til grillen. Er det rosen-paprika eller den milde paprika, du bruger.
MVH
Per
Hej Per
Jeg bruger hvad jeg lige har ved hånden, men det er nu meget sjældent den søde. Så rosenpaprika eller en stærk type.
Jeg opdaterer lige opskriften med en vigtig info om brugen af sukker.
Go’ fornøjelse 🙂