Der findes rigtig mange lækre barbecuesauce opskrifter rundt om på nettet – nogle af købeversionerne er hæderlige og som oftest får man lige selv rodet et hit sammen i en skål inden grillningen, som ikke kan genskabes præcist, men man laver bare et nyt næste gang. Jeg har nogle ingredienser som jeg bliver ved med at vende tilbage til og har lavet en sauce i lidt større portion som er kommet på flaske. Her i en lidt speciel variant med mørk skovhonning.
Saucen her er tænkt som en barbecue sauce af den slags som man smører på kød og grønt de sidste øjeblikke af grilltiden. Den kan også serveres til det grillede eller stegte kød og grønt som dip eller sauce.
Det er en lidt mere tidskrævende proces end at hapse en flaske i supermarkedet, men jeg synes jo selvfølgelig at det er det værd. Bedøm selv, hvis du har mod på at prøve.
Denne portion giver ca. 2,2 liter.
Ingredienser:
1 kg semidried, røgede tomater
Chili efter smag – evt. røget
200 gr mørk skovhonning
100 gr tamarindpasta + 1 liter vand
3 dl mørk soya (brug den tykke fra asiatersupermarkedet)
3 hele hvidløg
1 dl mørk sesamolie
Atamon
Sådan gør du:
Tomaterne deles på midten og tørres i ovnen. Store tomater står hos mig ca. 15 timer ved 50 – 60 grader.
Derefter koldrøges de ca. 12 timer.
Tamarindpastaen udrøres i 1 liter kogende vand og står og trækker minimum 30 minutter. Saften sies herefter ned i gryden og pulpen smides ud.
Alle ingredienser blandes i gryden og simrer under låg ca 30 minutter.
Blendes herefter – gerne med en stavblender. Ellers skal massen køle af til den temperatur som din foodprocessor eller blender kan håndtere.
Når det er blendet til en passende konsistens koges massen op igen. Herefter tages den af varmen og der røres Atamon i.
Hæls saucen på rene, skoldede, Atamonskyllede flasker.
Note:
Selvfølgelig kan du bruge varmrøgede tomater i stedet – det tager jo kun en time eller to alt efter hvor meget varme du giver dem – så er de tørret lidt og røget. Friske tomater – uden røg – kan også bruges, så er det bare lidt noget andet.
Bland andet brugt til: grillet kylling, grillet peberfrugt (T-bone har fået Barbecue krydderi)
Lavet med bl.a. én Trinidad Scorpion Morouga Blend til en portion.
for guds skyld, lad være med at brug blomsterhonning … det tager ALT maskulint ud af en chilisauce ….. (bitter erfaring)
Haha – men den mørke og letbitre skovhonning lover jeg ikke piller ved nogen maskulinitet 😉
hej Vivi her kommer en som du måske kan bruge.
2 små ananas vendt i vanijesukker og grillet.
2 hele hvidløg bagt
tørret røget tomater 200 gr tror jeg
røget jalapenos
1 rød peber
aji lemon
2 rødløg
1 klump ingefær
2 spk lakridsirup
soya, æbleeddike, mokavardsukker,lidt salt.
smag skønt
venlig hilsen Jette
ps tænkte at jeg måtte give lidt igen, for misbrug af dine opskrifter
det hele smides i gryde og småsimre blendes og smages til.
Uhm. Det lyder lækkert Jette. Den vil jeg prøve. Tak fordi du delte ;o)
hov glemte lige at jeg smed et par stykker mørk chokolade i tilsidst, bare for et være lidt fræk