Flødeboller med chili og lakrids

Der kan bruges nogle godt stærke chilier i de lækre flødeboller med lakrids, tyk marcipanbund og næsten lige så tyk chokoladeskal. Mums.

Du kan selvfølgelig lave dem i lige den styrke som du bedst kan li’.

Ingredienser:

500 gr marcipan

250 gr sukker (hvidt sukker virker bedst)

125 gr glucose

1.25 dl vand

Et par chilier efter smag ( – gerne stærke, eks. 2 Naga)

150 gr pasteuriseret æggehvide

4 toptsk engelsk lakridspulver

4 blade husblas

Ca. 400 gr god mørk chokolade

Sådan gør du:

Skær marcipanen i 30 skiver som sættes på en bageplade på bagepapir.

Bag dem evt. ved 180 grader i ca 5 minutter – de skal lige være helt lysebrune i kanten. bagningen er ikke nødvendig, men giver en lidt ‘sejere’ bund.

Læg husblas’en i blød i koldt vand.

Hæld æggehviderne i en skål og rør dem let sammen – de skal bare lige blandes – piskningen kommer senere.

Blend chilierne med vandet i blender eller foodprocessor. Hæld vandet gennem en sigte over i en lille gryde. Brug bagsiden af en ske til at presse det sidste chilivand ud med.

Hæld sukker og glucose i gryden og bring ‘chilisiruppen’ i kog. Lad koge 3-5 minutter. Hvis den begynder at blive let gylden i kanten er den helt sikkert færdig, men ellers er det som om den tykner en lille smule efter 3-5-8 minutter. Bruger du termometer skal du stoppe når du når 117 grader.

Så snart den gør det, piskes den i æggehviderne for fuld skrue. Den skal hældes kogende i – den størkner let og det skal den jo helst ikke i gryden.

Når der er pisket lidt – knuges vandet af husblas’en og husblas kommes i den varme æggemasse.

Pisk massen med elmixeren i alt ca 15 minutter på maks. hastighed.

Når den er pisket færdig og har en fin sej marengskonsistens, hældes lakridspulveret i og der piskes kort til det er fordelt.

Hæld massen i en frysepose og ladden ligge og vente heri 8-10 minutter, så husblas’en har sat sig en smule – så er det letterer at lave pæne toppe. Klip et hjørne af – og lav fine flødebolletoppe på marcipanbundene. 

Lad dem tørre en halv times tid og overtræk dem derefter med et tykt lag chokolade – enten ved at overhælde dem med chokolade på en chokoladerist (husk at flytte dem før chokoladen er stivnet) eller ved at pensle dem forsigtigt med den tempererede chokolade med en blød bage/grill pensel.

Lad chokoladen stivne og spis dem  ;o)

 Flødeboller i to etager Fine flødeboller Flødeboller - nyovertrukne Flødeboller - nyovertrukne 2 Flødeboller - færdige  

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

9 tanker om “Flødeboller med chili og lakrids

  1. Tak for en super lækker opskrift, jeg har i dag fundet mine yndlings flødeboller 🙂 havde lidt skum i overskud, som jeg så lavede en bund på størrelse med en lagkage bund og bagte den i ovnen ved 100 grader i 1 1/2 time, lavede rabarberskum og kom ovenpå den bagte bund og pyntede med friske brombær og hakket chokolade. Dette var sammen med flødebollerne et kæmpe hit blandt aftenens kaffe gæster 🙂

    • Hej Mia

      Tusind tak for feedback på flødebollerne og det lyder super lækkert med den kombination du der har serveret. Uhm, den kage ville jeg også gerne have smagt. Lækker møde at bruge overskudsskum på 🙂

    • Tusind tak Birthe 🙂

      Jeg er super glad for at de bliver så fint modtaget. Skønt at kunne bidrage til en god smagsoplevelse 🙂

  2. Daaavs din tossede chili-drage 🙂

    Det er jo som altid fantastisk at kigge forbi din blog og se hvor meget du er gået amok siden sidst – og din konfekteksperimenter er jo alt for vilde (mums) 🙂

    Et spørgsmål – lavede du ikke oprindeligt dine flødeboller uden husblas, kun med sirup, eller husker jeg galt ? Og hvis ja, hvorfor så begynde med husblas’en – giver den en bedre konsistens, længere holdbarhed eller andet ? (synes jo godt man kan få et godt skum uden, så jeg er jo lige lidt nysgerrig)

    Hav en fortsat forrygende smovse-måned!

    • Halløjsa 🙂

      Jo tak – man har været en smule produktiv her op til jul.

      De var nemlig uden husblas de første – det er helt rigtigt. Det kan også sagtens, hvis de skal spises ret hurtigt. Men skal de ikke det, så begynder de at stå og udskille lidt sukkervand og blive en smule småsjaskede ved bunden. Det gør ikke noget for smagen – men er jo ikke så praktisk. Så husblas’en giver netop en bedre holdbarhed hvad formstabiliteten på skummet angår.

      Tak og i lige måde 🙂

  3. Summerbird, Frellsen og hvem der nu ellers gør sig i den branche: I kan slet slet ikke være med her, det er en hel anden liga. Ekstremt lækre og vanedannende – dejligt med chilibid og selvfølgelig godt med lakrids og chokolade, det fungerer rigtig godt sammen…. Hvornår er næste hold klar? 🙂

  4. Kan kun sige: Prøv Dem !!!
    Var så heldig at få 3 stk, har gemt en til en rigtig god ven, synd hvis han skulle snydes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.