Armadillo Eggs

Ikke min opskrift – men en af dem som ‘alle’ kender, ligesom Atomic Buffalo Turds. En lækker måde at variere sin Jalapeño anvendelse på. Andre slags chili kan naturligvis også anvendes. Her er en af de modeller jeg laver.

Armadillo Eggs


Ingredienser:

Jalapeños eller andre chili

Cheddar ost

Flødeost af en slags

Hvidløg

Fars – gerne hakket okse eller eks. rå pølsefars – alm. svinefars virker også rigtig godt

Barbecue krydderi – eller anden krydderiblanding

Lidt salt

Evt. en smule æg

Sådan gør du:

Vask chilierne, skær toppen af dem og udkern dem. Brug en Jalapeño-decorer eller en spids, skarp kniv.

Riv cheddaren groft og bland den med flødeost. Jeg synes at lige dele af hver virker godt. Tilsæt også smagsgiver som eks. presset hvidløg.

Fyld osten i chilierne – det går nemmest med fingrene eller en bordkniv.

Bland farsen med krydderier og lidt salt. Vær ikke nærig med krydringen. Hvis farsen er for løs og grynet, kan der tilsættes en lille smule sammenpisket æg (1 -2 tsk) – jeg synes som regel ikke at det er nødvendigt.

Smør en lille smule olie ud i en cirkel på dit skærebræt eller et glat, rent køkkenbord. Dette gøres for at farsen ikke skal hænge i.

Form en lille kugle fars i hånden – rul den godt (men hurtigt, så den ikke bliver varmet for meget op) og pres den let ud mellem begge håndflader. Hvis man starter med at gøre dette, hænger farsen bedre sammen.

Læg fars’pandekagen’ på det oliesmurte skærebræt/bord og pres forsigtigt farsen ud så den har samme højde over det hele.

Læg en chili på farsen og pak farsen godt sammen om chilien, så der er dækket med et jævnt lag over det hele. Sørg for at der ikke er revner og huller ind til chilien.

Drys alle ‘æggene’ med lidt krydderi hele vejen rundt og læg dem køligt, hvis de ikke skal tilberedes med det samme.

Grilles på udegrillen – gerne med røg – eller i ovnen. I ovnen kan høj varme dog også gøre det. Serveres med lige hvad du har lyst til. 

Tips:

Det er en af de opskrifter, hvor man ikke behøver at hænge sig for meget i de eksakte ingredienser – det er idéen som skal bruges. Prøv eks. at skifte barbecuekrydderiet ud med din yndlingskrydderiblanding eller bare (røget) paprika måske. Hvidløg er ikke nødvendigt, hvis du ikke bryder dig om det. Der kan sagten blandes andre lækre sager i fyldet. Finthakket, frisk koriander i farsen eller fyldet holder jeg meget af – og der er masser af mulighed for at eksperimentere her også. En godt krydret rå pølsefars er også rigtig lækker i stedet for oksekødet. 
Chilierne kan jo også varieres og de kan sagten deles i flere stykker, enten som små stykker ‘rør’ eller på langs.

Prøv også at vikle bacon om dem – det kan hjælpe med at holde farsen lidt på plads og smage jo super.

Lav lidt flere end du skal bruge, hvis det er vigtigt at de er pæne. Jeg synes altid at et par stykker ‘knækker’ under tilberedningen så lidt ost løber ud. De smager jo stadig godt, men hvis præsentationen er vigtigt, så lav rigeligt.

Har du fyldt til overs, så kan det jo bruges til andre ting. Blot smurt på et stykke brød som efterfølgende grilles, er rigtig lækkert. Det kan også fyldes i lidt chili eller peberfrugt som grilles (uden fars) – og måske drysses med lidt grønt ved servering. 

Armadillo Eggs - ingredienser Armadillo Eggs - chilierne renses Armadillo Eggs - rensede chilier klar til fyld Armadillo Eggs - ostefyldet blandes Armadillo Eggs - ostefyld Armadillo Eggs - de fyldte chilier Armadillo Eggs  fars og krydderier Armadillo Eggs - lidt olie hjælper Armadillo Eggs - olie i en cirkel Armadillo Eggs - farsen klappes først ud i hånden Armadillo Eggs - farsen klappes ud Armadillo Eggs - chilien pakkes i farsen Armadillo Eggs - første Armadillo Egg er rullet Armadillo Eggs - alle chili er pakket i fars Armadillo Eggs - drysset med krydderi Armadillo Eggs - færdige Armadillo Eggs Armadillo Eggs - serveres

Herunder er rester af fyldet smurt på nogle store stykker rosmarinflute, som efterfølgende er grillet i  ovnen og serveret med skiver af bøftomat og røget chilisalt.

Armadillo Eggs - rester af fyldet på brød 1 Armadillo Eggs - rester af fyldet på brød 2 Armadillo Eggs - rester af fyldet på brød 3

 

Armadillo Eggs på svinefars fra Johannesminde. Et stort hit. De hængte flot sammen og smagte super lækkert. Gedeost i chilierne og diverse krydderier i kødet (barbecue + 2 slags chili):

Armadillo Eggs - på gris 1 Armadillo Eggs - på gris 2

Print Friendly, PDF & Email

9 tanker om "Armadillo Eggs"

  1. Hej Vivi.
    Det ser rigtig godt ud. Tror du, at jeg kan bruge jalapenoer der har været i friseren.

    Vh. Jacob

    • Hej Jacob

      Jo tak skal du ha’ 🙂

      Det kan du sagtens – det gør jeg det meste af året.
      Stil dem til afdrypning med hullet nedad på et par stykker køkkenrulle 10 minutter inden brug, sådan at det meste af væsken drypper af.

  2. Jeg glæder mig som et lille barn. Jeg skal lave dem idag, ikke med Jala’er, jeg prøver med Cherry Bombs, de bliver nok lidt voldsomme, men med ost, chili og kød går man jo aldrig helt galt i byen 😉 Endnu en tak fra mig til dig 😀

    • Uhmm – det lyder lige tilpas med Cherry Bombs i. Så kan man også lave fine ’små’ kødboller med dem. Det vil jeg smaddergerne høre hvordan gik.

      Og det var så lidt – jeg formidler bare 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *