Chokolade/nødde smørepålæg med chili

Hvis ikke du har prøvet en hjemmelavet choko/nøddesmørepålæg, så kan det vist kun gå for langsomt. Den har absolut intet tilfælles med det søde stads som ungerne spiser – men er koncentreret, dyb, mørk og lækker i smagen.

En god chokolade er selvfølgelig en forudsætning og lidt chili giver den noget kant. Styrken bestemmer du jo heldigvis selv.

Ingredienser:

140 – 150 gr god chokolade, f.eks. 50 gr lys og 100 gr mørk

100 gr hasselnødder

1½ dl piskefløde

60 gr blødt smør (skal have stuetemperatur)

chilipulver

½ tsk godt salt

Sådan gør du:

Nødderne ristes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter – måske skal de have lidt mere, måske mindre. Hold godt øje med dem og rod lidt rundt i dem undervejs. Den papirstynde skal skal begynde at krakelere og løsne sig, men nødderne må ikke blive for mørke.

Gnid dem godt i et viskestykke så en god del af skallerne fjernes. Det behøver ikke at være det hele.

Nødderne blendes i en foodprocessor til de er halvfint hakkede. De skal være en blanding af nøddemel og små stykker, så der er lidt at tygge i. Du kan selvfølgelig lave dem i den konsistens som du bedst kan lide.

Hak chokoladen godt og kom den i en skål med nødderne.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld den straks over blandingen og rør rundt til chokoladen er smeltet.

Rør smørret ud i massen og derefter chili og salt.

Hæld chokoladen på glas og spis den i løbet af en uges tid. Jeg har haft den stående på køl i flere uger uden problemer. Men den er nu nemmest at smøre ved stuetemperatur.

Portionen her giver ca 4,65 dl

     Chokoladesmørepålæg med chili og nødder Chokoladenødde smørepålæg med et strejf af chili 2

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *