Dette er den ultimative chilichokoladekonfekt. Ren i smagen og meget meget vanedannende. Det er en forudsætning for den gode smag, at du bruger en rigtig god chokolade til fudgen.
Ingredienser:
1 ds kondenseret mælk (sødet, det er den almindelige)
450 gr rigtig god mørk chokolade
50 gr smør – evt. usaltet (jeg bruger almindelig saltet økologisk smør)
2 tsk chilipulver eller noget meget finthakket frisk
Sådan gør du:
Beklæd en form med bagepapir – jeg bruger gerne en rugbrødsform – den synes jeg er passende i størrelsen.
Hak chokoladen fint, hvis ikke den er i knapper.
Bland alle ingredienserne i enten en skål, som lunes over vandbad, eller i en gryde hvis du kan styre dit komfur med meget lav varme. Vandbad er mest sikkert synes jeg.
Varm ingredienserne stille og roligt op indtil de er smeltet sammen. Massen må helst ikke komme over 45 grader pga. chokoladen.
Hæld massen i formen og glat hurtigt overfladen nogenlunde ud med en dejskraber.
Lad den stå i fred på køkkenbordet minimum et par timer før den skæres i tern eller stænger.
Fudge kan opbevares i en dåse med tætsluttende låg ved stuetemperatur. Skal dem holde lidt længere, kan den opbevares på køl og den kan fryses. Du kan sagtens køle eller fryse et stort stykke ned og først skære det ud når det er optøet og du skal bruge det.
Svært at modstå…..
Vil gerne smage snart!
Jeg må vist til gryderne…!!
Så må vi se om morgendagen bringer en tur i køkkenet 🙂
Wauw…de kigger på mig med det der “Ta’ mig” blik….ser herrelækkert ud (igen igen) Vivi,,kh Verner
Hehe – tak skal du ha’ Verner 🙂
Den er fantastisk : ) og er nødt til at ligge godt gemt!
Tak Mette – og du har ret – den vandrer ligesom selv ud af køleskabet og ‘fordamper’ 🙂
Øj, det kan jeg godt tænke mig at smage ;o)))
Hvor køber du den chokolade du bruger ??
Herlig hilsen
Ulla
Callebaut-knapperne har de i Metro i år – men al god mørk chokolade kan bruges 🙂
Hej Vivi
Mums, hvor ser det lækket ud :o)
Tak skal du have Hanne 🙂
Jeg vil selvfølgelig gerne deltage i din konkurrence, selv om det er med fare for at du pludselig har to æslet redende 😀
Din fugde ser ustyrlig lækker ud!
Mange hilsner
Ann
Hehe – mit Æsel er meget territoriebevidst…især omkring køkkenet 🙂
Mmmmmmh……andet er der hvis ikke at sige 🙂
Hehe – jamen de er også gode .)
Den ser lidt vanedannende ud …smovs 🙂
Det er det nemly også – farligt 🙂
Hvor er det hyggeligt, Vivi! 🙂
Tak skal du ha’ Mathilde 🙂
Også mig – de smager fantastisk 🙂
Tak skal du ha’ – synes også at de er skønne. Skal have gang i næste hold i dag 🙂
Ihhhhh, hvor ser det lækkert ud, og også ret nemt at gå til. Det skal jeg helt sikkert prøve at lave også 😉
Igen, tak for alle inspirations opskrifterne, super at der er billeder også, så godt, når man er chili jomfru 😉 God week-end, Mange jule hilsner Rikke
Tak skal du have Rikke – jeg er glad for at andre også kan lide mine ting – det gør det hele endnu sjovere for mig 🙂