Sød chili/peber med koriander-, chili- og kødfyld

Ingredienser:

8 – 10 store spidse peberfrugter – eller en portion store søde chili, sådan at når de er halverede fylder de en stor bradepande

ca 800 – 1000 gr økologisk hakket okse, ged, eller lam

2 store løg, hakkede

4 æg

ca ½ hvidløg, hakket

friskhakket chili, tørret chili eller hot chilisauce efter smag

1½ topspsk stødt koriander

et godt stort bundt frisk koriander, hakket

salt og peber

 

Sådan gør du:

Rens og to-del  peberfrugt/sød chili. Udkern dem, men lad stilken sidde, så der ikke skæres hul.

Bland resten af ingredienserne og fyld dem i de halverede frugter. Gem evt. lidt frisk koriander til pynt.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader ca. 25 minutter – kortere tid hvis det er i mindre frugter.

Serveres til eks. en stor portion grøn salat og drys gerne lidt frisk koriander på ved servering.

 

Variér selv fyldet  ;o)

– Tilsæt eks. fetaost

– Læg gedeost ovenpå de sidste 5 minutter af bagetiden – drys evt. med sortløgsfrø

– Riv skallen af en øko-lime i

– Tilsæt revet ingefær

– Put små ærter i – eller friske søde majskerner eller revet rodfrugt

– Tilsæt spidskommen og persille i stedet for koriander

 

Hvis de laves med chili i stedet for peberfrugt kan de jo snildt bruges som snacks. Lækkert med medium hotte chili’skaller’ så ville jeg mene.

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om "Sød chili/peber med koriander-, chili- og kødfyld"

  1. Har ikke bacon i huset til turds, så jeg snupper disse med Jalapenos 🙂 Skal nok vende tilbage med en rapport!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *