Mimosa med chili

Mimosa er en cocktail bestående af halvt champagne/mousereden vin og halvt appelsinjuice.

2/3 dele appelsin og 1/3 bobler hedder en Bucks Fizz (ikke at forveksle med 80’er bandet).

Appelsinjuicen skal selvfølgelig helst være frisk – altså friskpresset.

Vi stod med en flok bobler fra en anden sammenhæng, som er af den kvalitet der godt kan tåle at blive piftet lidt op  ;o)  – så en Mimosa til søndagsbrunchen var da indlysende…..og da jeg nu er mig, skal der da chili i sådan én.

Ingredienser:

Bobler (champagne eller mousserende vin)

Appelsiner

Frisk chili

 

Sådan gør du:

Fjern kernerne fra chilierne og hak dem helt fint til de bliver til mos. Pres saften ud af dem gennem en lille sigte – det gøres nemt med bagsiden af en teske. Tilsæt nogle dråber vand til massen i sigten og pres igen. Gentag et par gange.

Hæld chilisaften i et vin- eller champagneglas.

Pres appelsinerne og fyld glasset halvt op med appelsinsaften.

Top op med bobler.

Skøn til brunchbordet eller som aperitif.

Skulle også være effektiv mod tømmermænd.

 

Tip:

Du kan bruge en af chilisirupperne i denne drink i stedet for frisk chili.

Du kan naturligvis bruge danskvand, cider eller andet at toppe op med.

    

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *