Harissa (will be translated upon request)

Harissa is a native North African and chillies growing in North Africa would be an obvious choice – but any kind may of course be used. I Marokko, Algeria and Tunisia used Harissa like in soups, couscous, simreretter, pasta dishes etc.

A mild Harissa is great at some good bread, on a baked potato or a piece of grilled vegetables.

Personally I do not think that Harissa must be made with chinenser – but like the other species.

You can use dried chili, som udblødet 20 minutter i varmt vand inden brug.

Ingredients:

Chili: i.e.. a handful of piri piri or two

2 spsk korianderfrø

2 spsk spidskommenfrø

1 spsk kommensfrø

2 tsk tørret mynte eller lidt frisk

1½ spsk salt – like salt flakes

About . ½ head of garlic

Saften af 1 citron

3 spsk ekstra jomfru olivenolie + ekstra til at fylde på til sidst

How to:

Coriander, spidskommen and commentary shaken look on a medium hot forehead for about. 4 minutter under konstant omrøring.

The roasted crushes spices in a mortar or shredded in spice grinder with mint until they are pulverized.

Blend all ingredients, at near the extra olie, to form a smooth mass.

Pour the mixture in a clean, sterilized glass and smoothed out. Pour olive oil over the mass for about. 1 cm lag.

Every time there is used by Harissa'en topped up with a little more oil to seal the mass with.

Opbevares på køl i ca 2-3 uger. Alternatively, any portion of frozen after production.

If you taste Harissa'en in the blender before pouring it on glass – and finds it too strong – you can blend a little pepper or sun-dried tomato in. Now you can do anyway just for flavor. I use økocitroner and often choose to use the finely grated must also. Variér selv løs ;o)

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Harissa (will be translated upon request)

  1. Hej Vivi. Super flot og meget brugbar hjemmeside du har. Når du skriver 1 hvidløg, mener du så 1 fed eller alle fedene fra et helt hvidløg?
    Et helt andet spørgsmål. Jeg har købt Pro Q koldrøgnings generator. Derfor vil jeg høre om du har nogle erfaringer med hjemmelavet chipotle. Jeg har fundet lidt på nettet, men synes ikke jeg kan finde den helt rigtige opskrift. Bla. er jeg i tvivl om man skal skære jalapeno’erne helt igennem eller jeg skal lade stilken blive på og kun skære til stilken og tage frøene ud. Der er også flere meninger om hvor mange timer de skal røges og om de skal tørre inden røgning. Eller kan du evt. henvise til nogle steder på nettet der står nogle gode råd. Kunne være sjovt med en rigtig mexicansk opskrift.

    Hilsen Henrik

    • Hej Henrik

      Velkommen til og mange tak skal du ha’ 🙂
      Jeg mener 1 helt hvidløg når jeg skriver på den måde.

      Mht. røg så har jeg ikke lige et link til dig, men jeg har til gengæld selv prøvet dem med Pro Q smokegeneratoren, så jeg ved hvad der virker der.
      Man flækker de helt modne, røde Jalapeño’s i to halvdele, fjerner frø og frøstol – og tørrer dem i dehydratoren eller ovnen på 50 grader indtil de er helt tørre, men ikke længere end det.
      Tørre chili tager meget bedre imod koldrøgen. Hvis de skulle have været lavet med varmrøgning over svag varme, skulle de ikke tørres først.
      Så skal de have et par omgange med Pro Q’en. Min står og røger ca. 14 timer når den er sat i gang, men da det jo ikke er så store mængder røg den lille fyr afgiver, vælger jeg at give dem 2 – 4 gange. Smag på én når de har fået de første 2 gange og se om du synes at det er nok, eller om der skal mere til. Jeg går ud fra at du laver dem i en kuglegrill eller lignende?
      Man kan sagtens lade frø m.v. sidde i de halverede Jalapeõs, det er en smagssag.
      Hvis man vælger at røge dem ved svag varme, behøver de hverken flækkes eller tørres først – så skal stilken bare af, så der er lidt lufthul ind i chilifrugten – og de skal lunrøges til de er tørre.

      Jeg synes jo at de smager fantastisk. Rigtig go’ fornøjelse.

      • Tak for svaret Vivi. Ja jeg vil bruge min Weber grill. Jeg tror jeg vælger at halvere dem og tage frøene ud og herefter tørre dem ved lav temp. i min ovn og så herefter lade dem få 2×10 timers røg. Så må jeg se om det er røg nok. Bliver spændende at prøve det. Dine produkter ser spændende og lækre ud. Hvor i landet bor du. Kunne være spændende at kikke forbi en dag, hvis jeg skulle komme i nærheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.