Ingredients:
Dark chocolate shells
250 gr mandler
3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner
2 spsk honning eller mere
3 – 4 spsk Creme de Cassis eller anden solbærlikør
2 tsk pulverkaffe
1 tsk engelsk lakridspulver
½ – 1 tsp chili powder
god, strong, homemade blackcurrant jam – like flavored with rum
How to:
Prepare shells – see . little about chocolate.
Mandlerne hakkes – med skind – i en foodprocessor indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. I think that this marzipan must be more coarse than the regular store bought marzipan.
Add honey, chili, licorice powder, Creme de Cassis og pulverkaffe og kør til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. The mixture should be slightly sticky, måske skal der lidt mere vædske i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.
Stir a little rum in solbærmarmeladen if not already.
Fill blackcurrant jam in the bottom of the shells
Add a bit of marzipan mass upstairs solbærmarmeladen – make sure there is room to cast off with chocolate.
Close off with melted chocolate, decoration CE. with whatever you find on.
It can be a little difficult to close them if the filling is very wet. Please start by pouring the chocolate around the edges when you close and then fill up to the middle – then it goes a little easier.
Hej Vivi,
De er jo super lækre dine chokolader! – og nu har jeg også smagt dem 😀
Og den her ligner da en “konfektens Ferrari”
Mch Hans
Tak skal du ha’ Hans 🙂
Dejligt med glade ganer.
Hej Vivi 🙂
Ser så lækkert ud….
KH Conny
Tak skal du ha’ Conny 🙂
Hej – det er en fryd for øjet….
Men tror også smagsløgene vil sætte pris på dine chokolader!
Amita
Tak skal du ha’ Anita 🙂
Uhm, de ser fantastiske ud – nu ved jeg lidt mere om hvad mine solbær i haven skal bruges til ;o))
Herlighilsen
Ulla
Tak for det. Nogle af mine solbær hvert år skal gå til solbærmarmelade med rom – og det spiller rigtig fornuftigt her i 🙂
Hvor er de yndige….fine små “dukkemadder” 😀 formiddagshilsner herfra
Hov, det så ikke ud til at den første besked kom med..det var ikke meningen at sende to! Drillenisser?
Yeps – jeg har en stor tyk drillenisse i kommentardelen af programmet. Jeg udskifter det nok efter jul engang…hvis jeg da ikke får hjælp til at fikse det 🙂
Hvor er de yndige, de ligner “dukkemad ” , og det er positivt ment 😀 God søndag til dig
Hehe – tak – og tak i lige måde 🙂
Ih, det ser godt ud, jeg har også gået og ventet på kaffesmagen.
God søndag til dig og Æsel 🙂
Tak skal du have og god søndag til dig også 🙂
Apropos kaffesmag – så har jeg lige lavet trøffelmasse af resterne fra honningsnitterne, marcipan og en masse chokolader som var knækket – det hele bundet sammen med Kahlua. Stort hit 🙂
Good morning! Sku lige se hvad dagen mon bragte af fristelser her… 🙂
Jeg har fuldt og helt overgivet mig til chilien, men der går noget tid inden mine smagsløg bliver klar på lakrids og chokolade sammen – også selvom jeg kan få herren i huset her til det meste når den kombi blir serveret…
Godmorgen Karina 🙂
Lakrids og chokolade må du se at få lært – haha. Jeg er også helt solgt til det.