Bagte peberfrugtstrimler og søde chilier i olie

Smager af solskin og ferie.

Ingredienser:

4 – 5 peberfrugter – helst solmodne

Søde/milde chilier efter smag – store søde chilier kan også helt eller delvist erstatte peberfrugterne

Evt. fintstrimlet chili

ca 1 – 1½ dl ekstra jomfruolivenolie med god smag

ca ½ dl rigtig god balsamico – en uden for meget syre

Salt og peber

Sådan gør du: 

Rens chili og peberfrugt.

Skær peberfrugterne i 6 både og skær hver båd i strimler på den korte led.

Skær chilierne i strimler og læg dem og peberfrugterne i et ovnfast fad.

Drys lidt salt og peber over og hæld olien på – vend godt rundt.

Bages i forvarmet ovn ved 180 – 200 grader i ca 30 – 45 minutter – hvis du har skåret strimlerne meget tykke, kan det være at de skal have lidt længere. Vend rundt i dem med 10 minutters mellemrum og check dem. De er færdige når peberfrugterne har afgivet en stor del af deres vædske og derfor er krympet til det halve og er helt møre og bløde – men de skal ikke tage farve. Når du har lavet dem nogle gang kan du dufte om de er færdige.

Når de tages ud af ovnen overhældes de med det samme med balsamicoen og der vendes igen godt rundt.

Kan holde sig min. en uge på skoldet, lukket glas i køleskabet.

Spises til friskbagt brød som eks. flutes eller krydrede fladbrød. Serveres gerne den i små skåle med en lille ske, så man kan bryde sit brød, holde det henover skålen og hælde både saften og peberfrugt på – saften er fantastisk.

Serveres året rundt – er lige god som en del af tilbehøret til grillretter om sommeren og tapasbordet m.m. om vinteren sammen med andet godt.

Smager godt lun og endnu bedre kold.

En meget simpel lille sag som smager fantastisk – lidt af sol og sommer – hvis den er lavet på gode råvarer.

Tip: tilsæt evt. hvidløg og/eller krydderurter, måske et nip hot chili eller andet godt krydderi – kun fantasien sætter grænser her.

   

Print Friendly, PDF & Email

5 tanker om “Bagte peberfrugtstrimler og søde chilier i olie

  1. Hej Vivi.
    Ang. holdbarhed som du skriver er minimum en uge, kan man komme atamon i og forlænge holdbarheden eller er det ikke muligt når det er olie?
    Hilsen merete

    • 🙂 – det er et triple hævet foccacia. Opskriften kommer her:

      2 stk runde brød

        Ingredienser:


      750 gr italiensk ’00’ mel
      ½ tsk salt
      25 gr frisk gær
      1½ dl ekstra jomfruolivenolie
      4-4½ dl håndvarmt vand
      flagesalt eller froft salt til at drysse
      friske rosmarinkviste
      2 runde forme på ca 25 cm

        Sådan gør du:

      Bland mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i midten.
      Hæld ½ dl af olien i og smuldr gæren godt i hele blandingen til blandingen ligner brødkrummer.
      Hæld det lune vand i og saml dejen.
      Ælt dejen på et meldrysset bord i ca. 10 minutter til den er glat og smidig. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk med fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ca 1½ time.
      Slå luften ud af dejen og del den i 2 portioner. Form dem hver især til en kugle som rulles ud til en cirkel der passer til formene. Læg dem i formene som dækkes med fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm og lad hæve ½ time.
      Forvarm ovnen til 200 grader.
      Fjern overdækningen af dejen og lav fordybninger i den med fingrene. Tryk dem helt ned til bunden af formene. Pensl dejen med 3/4 dl af olien, drys med flagesalt eller groft salt og gerne med masser af rosmarinnåle. Dæk igen dejen og lad den hæve lunt i ca ½ time.
      Spray brødene med vand og bag dem i den forvarmede ovn i ca 20-25 minutter. Pesl med resten af olien så snart de er taget ud af ovnen og sæt dem til afkøling på en bagerist – de skal være taget ud af formene.
      Kan lunes 5 minutter i ovnen når de skal spises. Kan fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.