Nogle af opskrifterne er mine egne, nogle har jeg lånt og tilrettet andre igen er rene lån. Jeg har skrevet hvor de er taget fra hvis jeg ved det.
Når der står chili i en opskrift, så brug den du kan lide, i den form du synes om – og brug så meget du kan lide. Jeg kommer måske med nogle forslag – men måske synes du noget andet. Nogle gange bruger jeg hele chilier – det kan være at du vil have dem uden frøstol, lameller og frø – eller som pulver.
Nogle gange bruger jeg én smagsprofil – du foretrækker måske en anden.
Enkelte steder bruger jeg chilimos – lavet ved at køre chilien, med eller uden ribber og kerner – i en foodprocessor. Sådan en lille fyr som hører med til de fleste stavblendere er fin til det. Ellers kan chilien hakkes meget fint med en kniv, indtil den bliver til næsten mos.
Chilisaft som jeg bruger især i desserter, laver jeg ved først at lave noget mos – og så presse saften ud gennem et rent, fintmasket klæde eller gennem en meget finmasket lille si. Du kan bruge et stykke af et rent viskestykke hvis ikke du har andet. Saftige chili er selvfølgelig nemmest – men alternativt kan du blande lidt vand eller olie i blenderen sammen med chilierne (ja, vand virker – selv om capsaicinoiderne er fedtopløselige).
Kategorier:
Chilisauce, Chokolader – fyldte, Dessert, Diverse mad, Dyp og lignende, Drikke, Fisk og skaldyr, Ged, Gris, Grøntsager, Kage, Ko, Krydderiblandinger, Krydderpasta, Lam, Seitan, Slik, Små nemme idéer, Snacks, Sylt
Barbecuesauce med mørk skovhonning
Chilisauce – en god basisopskrift. Min Firebreather er en hot version af denne.
Citruschilisauce – sådan her burde citronchili have smagt
Drageblod – chilisauce med solbær
Red Hot chilisauce – Pure Pain
Tropicana – gul frugtig chilisauce
Chokoladetrøffel med chili og honning
Fordrukken kokos med et nip chili
Hjemmelavet marcipan med Absinth og et nip chili
Hjemmelavet marcipan med appelsin og chili
Hjemmelavet marcipan med ingefær og chili
Hjemmelavet marcipan med kaffe, solbær og chili
Hjemmelavet marcipan med limoncello, citronskal og chili
Kaffemarcipan med peanutbutter og chili
Kirsebær, vanillavodka og chili – med de lækre Amarenakirsebær
Nougat med chili og stjerneanis
Whiskyfordrukne morbær i nougat
Amarena-chokomousse kage med chili
Chokolademousse/kagefyld/topping med chili – multianvendelig
Chokolademousse med chili, grappaflødeskum og chilisirupskogte pærestykker
Chokoladesauce med chili – supernem og kan bruges til alt
Frugt- og bærsirupper med chili
Karamelkogte pærer med chili, karamelsauce og flødeskum
Kirsebær i krydret portvinslage med lidt chili – dessertsauce
Krokant med mandler og chili (eller andre nødder/kerner)
Muscovado karamelsauce med chili og salt (og evt. lakrids) – verdens bedste til is, men også lækker til meget andet
Ris a la mande kage med ingefær og chili – chili og ingefær giver en diskret varm krydring i denne kage
Ris a la mande kage med ingefær og chili – vegansk version
Amerikanske pandekager med kokosmælk og banan
Chokolade/nødde smørepålæg med chili
Ristede valnødder i brombær/honningsirup med chili
Svupsakker med chili – æbleskiver med chilisirupskogte æblestykker (og en sjat brændevin)
Hummus med citron, koriander og chili
Tomatillo salsa med limesaft og chili – konserveret
Tomattapenade med chili og/eller krydderurter
Gammeldags modnede marinerede hvide julesild med appelsin og chili
Gammeldags modnede marinerede røde sild med chili
Langtidsstegt gedekølle med enebær og chili
Flæskesteg med appelsin, chili og lakrids
Hel langtidsstegt svinebov med svær og skaft (Pulled Pork)
Porchetta med chili og andet fyld – her haggis eller fars, æbler og krydderurter
Rullesteg med dadler, svampe, valnødder og chili
Rødvinsbraiserede svinekæber med appelsin og chili
Bagte peberfrugtstrimler og søde chilier i olie
Grillede eller ovnbagter chili med veggiefyld – masser af idéer til fyldte Jalapeños (eller andre chilier)
Kikærtedeller med chili – også velegnet som Jalapeñofyld. Kan laves med ‘alle’ grøntsager.
Rødbeder med chili, flødestuvede
Vegedeller med chili, søde kartofler, selleri og kartofler
Amarena-chokomousse kage med chili
Banankage med chili og tyk karameltopping
Chokolade-konfektkage med chili
Hjemmelavet pistaciekransekage med chili-lakrids-nougat
Kransekagestykker – traditionelle
Mandel-mazarinkage med chili og frugt eller bær
Rabarber-appelsin-chili-cheesecake
Ribs- eller solbærtærte uden ovn (en anden slags cheesecake)
Whities med (hvid) chili og citron
Sød chili/peber med koriander-, chili- og kødfyld
Lammedeller med mynte og chili
Chokoladefudge med chili – den ultimative chili chokolade konfekt
Flødeboller med chili og lakrids
Hvid chokolade med chili og lakrids
Marshmallows med chili (og evt. lakrids)
Overtrukne marcipankugler med chili og to slags kardemomme
Overtrukne marcipankugler med ginfordrukne tranebær og chili
Overtrukne marcipankugler med valnødder, lakrids og chili
Peanutbutter- og chokoladefudge med chili
XX
Tørrede pæreringe med chilisirup og rosmarin
Tørrede æbleringe med chilisirup og citrontimian
Abrikosmarmelade med chili, Amaretto og ristede mandler
Balsamicosyltede perleløg med chili
Bergamottemarmelade med chili og Cointreau
Bitter Lemon marmelade – se Citronmarmelade med chili
Blommechutney med appelsin og chili
Chiliquorice grapefruit – bittersød marmelade på grapefrugt smagt til med chili, anisfrø og Pernod
Citrusmarmelade med chili og gin
Eddikesyltede chili – bruges til alle slags chili – også Jalapeños
Filurlig chili marmelade med appelsin og hindbær
Rødkål syltet med appelsin, tranebær og chili
Solbærgelé med chili – kan bruges til mange andre bær også
Syltede rødbeder med chili og nelliker
Sødsyltede chili – til alle slags chili – milde som hapsere – eller hotte chili der anvendes hakkede i maden
Tomatchutney med chili og ingefær
Tranebærsylt med chili og lakrids
Nu har jeg brugt tid på rigtige at fordybe mig herinde …. Det er overvældende , på den gode måde . Så inspirerede og super overskueligt ! Respekt
Tusind tak Tine 🙂
Dejligt at kunne være med til at inspirere.
Hej Vivi
Super lækre opskrifter – skal da have gang i et par stykker af hovedretterne og en del efterretter 🙂
Tak skal du ha’ Michael 🙂
Jeg håber at de vil falde i smag.