Grillede eller ovnbagte chili med veggiefyld

English here: Grilled or baked chilies with meatfree stuffings

Her vil jeg over tid komme med en håndfuld forslag til fyldte chili uden kød. Fyldet kan bruges i chilier i lige den styrke som du synes – de skal bare være store nok til at det giver mening at fylde dem. Vi synes at Jalapeños (gerne de store) er passende i størrelse og styrke – men der er jo også så mange andre muligheder. Der kommer løbende nye idéer til – så kig forbi en gang imellem eller følg med på Vivis-chili på FB hvis du har lyst.
Der er ikke nødvendigvis mål på da det mere er tænkt som inspiration end egentlige opskrifter – kig på billederne og sjus dig frem.

Røgeost, pintobønner og søde løg
Røgeost, pintobønner og søde løg

Ingredienser: Chili, udblødte og kogte pintobønner, løg, røgeost, olivenolie, røgsalt og røget paprika.

Sådan gør du: Pil løgene og skær dem i tern som steges gyldne og søde i lidt olivenolie. Kom bønner, løg, paprika og salt i foodprocessoren og hak det til en grov mos. Flæk og rens chilierne og fyld halvdelene med mosen. Læg et stykke røgeost på og grill/bag dem i lukket grill eller ovn.

Røgeost, pintobønner og søde løg - ingredienser Røgeost, pintobønner og søde løg - løgene Røgeost, pintobønner og søde løg - løgene klar Røgeost, pintobønner og søde løg - ingredienser klar i foodprocessoren Røgeost, pintobønner og søde løg - massen hakket Røgeost, pintobønner og søde løg - chilierne gøres klar Røgeost, pintobønner og søde løg - fyldte chilier Røgeost, pintobønner og søde løg - toppet med røgeost Røgeost, pintobønner og søde løg - færdige Røgeost, pintobønner og søde løg - færdige 2


Champignons, butterbeans og gorgonzola

Champignons, butterbeans og gorgonzola

Ingredienser: Champignons, iblødsatte og kogte butterbeans, gorgonzola, olivenolie, salt, peber, sortløgsfrø (også kaldet jomfru i det grønne eller nigella).

Sådan gør du: Rens champignons og skær dem i stykker. Steg dem i en smule olivenolie indtil de har smidt noget væske og denne er dampet væk. Hak butterbeans imens champignonserne steger. Krydr de færdige champignons med salt og godt med peber. Skru helt ned for varmen på panden og tilsæt butterbeans og gorgonzolaen. Vend rundt til den er smeltet. Kom fyldet i de halverede og rensede chili og drys med sortløgsfrø. Grill/bag dem i lukket grill eller ovn.

Champignons, butterbeans og gorgonzola - ingredienser Champignons, butterbeans og gorgonzola - hakkede champignons Champignons, butterbeans og gorgonzola - hakkede butterbeans Champignons, butterbeans og gorgonzola - ristede champignoons Champignons, butterbeans og gorgonzola - fyldet er klart Champignons, butterbeans og gorgonzola - klar til ovnen Champignons, butterbeans og gorgonzola - færdige


Hokkaido, gedeost og sorte oliven

Hokkaido, gedeost og sorte oliven

Ingredienser: Hokkaido, gedeost, sorte udstenede oliven, frisk eller tørret oregano, hvidløg, salt, olivenolie

Sådan gør du: Vask Hokkaidoen og udkern den. Den skal ikke skrælles, men skær evt. pletter af. Skær den i stykker og vend den med lidt olivenolie. Bag stykkerne møre i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter og lad dem køle let eller helt af før brug. Blend hokkaido med hvidløg, salt og oregano – hvor fint/groft bestemmer du selv. Smuldr gedeosten og vend den i blandingen. Kom fyldet i de halverede og rensede chili og pres oliven let ned i blandingen. Grill/bag dem i lukket grill eller ovn.

Hokkaido, gedeost og sorte oliven - ingredienser Hokkaido, gedeost og sorte oliven - hokkaido er klar Hokkaido, gedeost og sorte oliven - ingredienser hakkes sammen Hokkaido, gedeost og sorte oliven - chilierne er klar Hokkaido, gedeost og sorte oliven - med fyld Hokkaido, gedeost og sorte oliven - med oliven på toppen Hokkaido, gedeost og sorte oliven - færdigbagte


Butterbean-citron fyld og krebsehaler i hvidløgsolie

Butterbean-citron fyld og krebsehaler i hvidløgsolie

Ingredienser: Udblødte og kogte butterbeans, citroner, hvidløg, olivenolie, salt, chili, evt. lidt chiliflager.

Sådan gør du: Blend olie og hvidløg sammen. Spar ikke på hvidløget, det bliver jo meget mildere når det er varmet. Lad lidt af hvidløgsolien blive tilbage i foodprocessoren og hæld resten i en skål. Kom bønnerne, salt, fintrevet citronskal og citronsaft i foodprocessoren og blend det så fint eller groft som du synes. Kom mere citronsaft eller lidt vand i undervejs hvis det er for tørt. Smag til. Det skal være meget syrligt, citronsmagen bliver ligesom hvidløget også meget mildere af at blive tilberedt. Afdryp krebsehalerne og vend dem med hvidløgsolien, smag evt. til med chiliflager. Halver og rens chilierne. Kom citron-bønnefyldet i og top op med krebsehalerne. Grill/bag dem i lukket grill eller ovn. Dryp lidt frisk citronsaft over ved servering og evt. et dryp frisk hvidløgsolie hvis du synes.

Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - ingredienser Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - olie og hvidløg Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - hvidløgsolie Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - lad lidt olie blive i foodprocessoren Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - bønner klar mosning Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - bønnemassen Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - krebsekalerne blandes i olien Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - chilierne er klar Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - chilierne med citronfyldet Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - med krebsehaler Butterbean-citron creme og krebsehaler i hvidløgsolie - klar til ovn


Kartoffel- og persillerodsmos med masser af frisk rosmarin

Kartoffel og persillerodsmmos med rosmarin - færdige

Ingredienser: kartofler, persillerødder, frisk rosmarin, olivenolie, salt, løgpulver, hvidløgspulver, evt. barbecuekrydderi

Sådan gør du: Kog kartofler og persillerødder til de er møre. Lav en mos af det sammen med olivenolie, salt, hvidløgspulver, løgpulver og masser af frisk rosmarin. Du skal ikke være nærig med krydderierne – husk at det skal bruges som fyld, ikke spises som mos. Halver og rens chilierne. Kom mosen i og drys evt. med barbecuekrydderi. Grill/bag dem i lukket grill eller ovn.

Kartoffel og persillerodsmmos med rosmarin - klar til ovn Kartoffel og persillerodsmmos med rosmarin - færdigbagte Kartoffel og persillerodsmmos med rosmarin - med barbecuedrys


…og til sidst en link til mere inspiration:
http://www.buzzfeed.com/emofly/31-fearless-ways-to-stuff-a-jalapeno-chile

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om “Grillede eller ovnbagte chili med veggiefyld

  1. Vivi, jeg spekulerer en del på at udskifte nogle ingredienser. Jeg kan se at du ofte vælger rigtigt gode råvarer, og nogle der er relativt dyre, feks Risvinseddike eller feks Palmesukker. Det gør helt sikkert en forskel, men har du erfaring med de lidt billigere almindelige alternativer? Feks alm hvid husholdningseddike eller alm raffineret sukker? Jeg skal nemlig til at lave nogle af dine hotsauce-opskrifter.

    • Du kan sagtens udskifte ingredienserne med billigere alternativer og få et godt og lækkert resultat.
      Smagen vil være en anden. Nogle af de ingredienser som jeg vælger er ud fra en overbevisning om at jeg vil have så rene og gode råvarer som muligt, andre er for at skabe en særlig smag. Hvidt sukker smager anderledes end palmesukker som er meget mere nuanceret og interessant i smagen og risvinseddike har en anden smag en almindelig lagereddike. Det betyder ikke at man ikke kan bruge de billigere ingredienser og få et resultat som man kan lide.
      Hvis du har mulighed for at handle i en asiatisk butik er netop de to ting her som du nævner ikke særligt dyre – hvorimod de måske godt kan være det hvis de findes i en dansk butik. Men som sagt kan du sagtens erstatte dem med noget andet hvis du har lyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.