Kirsebær, vanillavodka og chili – fyldte chokolader

Ingredienser:

God, mørk chokolade til skallerne

1 glas Amarena kirsebær, almindelig størrelse

1 dl Vanillavodka

½ – 1 tsk chili

1 spsk kokosolie med lille top (eller 1½ spsk flydende olie uden smag)

2 tsk Xanthan gummi med top

Sådan gør du:

Lav skallerne, se lidt om chokolade.

Hæld kirsebærrene op i en lille sigte til afdrypning.

Bland kirsebærsaften med vanillavodka og chili.

Smelt kokosolien i en lille gryde ved svag varme. Udrør Xanthan gummien i olien – rør til den er helt opløst. Rør stille og roligt vodkablandingen i lidt ad gangen imens der piskes med et piskeris. Sluk helt for varmen og fjern gryden fra komfuret undervejs når den første lille portion af kirsebærvædsken er rørt godt ud. Massen køler helt og stivner godt undervejs og ender med at have en konsistens næsten som kartoffelmos.

Vend kirsebærrene i massen.

Fyld et kirsebær og lidt af massen i hver skal.

Sæt skallerne på køl ½ – 1 time inden de lukkes med flydende chokolade.

Lad dem stivne, vend ud af formene og pynt evt.

 Kirsebær, vanillavodka og chili (fyldte chokolader) - Xanthan gummi  Kirsebær, vanillavodka og chili (fyldte chokolader) - kokosolien smeltes Kirsebær, vanillavodka og chili (fyldte chokolader) - Xanthan gummi røres ud i olien Kirsebær, vanillavodka og chili (fyldte chokolader) - sådan ser det ud når den er rørt ud Kirsebær, vanillavodka og chili (fyldte chokolader) - der røres væske i Kirsebær, vanillavodka og chili (fyldte chokolader) - al væsken er rørt i  

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

19 tanker om “Kirsebær, vanillavodka og chili – fyldte chokolader

  1. Hej Vivi. Alginate, hvor køber jeg det? Når jeg googler kommer der kun noget frem om at lave håndaftryk og gips afstøbninger, men det er måske bare det?
    Hilsen Merete

  2. Hej Vivi

    Jeg bliver nødt til at give dig en kommentar. Søgte egentligt “engelsk lakrids” på googles billeder og faldt så over din hjemmeside. Det ser simpelthen så lækkert og professionelt ud! Får lyst til at lave det hele og spise det! Det hele er bare så indbydende og fristende! Det hele 😛

  3. Puha de ser gode ud, og jeg er normalt ikke til chokolade. Men lige de her får da godt nok munden til at løbe i vand

    • Tak skal du ha’ Anita – vi er også begge meget begejstrede for smagen, dem skal der vist laves flere af allerede nu 🙂

      Go’ søndag til dig også.

  4. Go’morgen Vivi…Du skulle aldrig ha’ lært mig at chili kan blive til noget yderst spisbart…nu sidder jeg i saksen..hehe…Kh Verner

  5. Hej Vivi.
    Er igang med at lave sød chili sauce, og ikke mindst HOT 😉 Er blevet afhængig af den, og så er den nem at lave 😉 Familien sover, så de vågner op til hotte dampe i huset. God dag til dig.
    Hilsen
    Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.