Ingredienser:
God, mørk chokolade til skallerne
1 glas Amarena kirsebær, almindelig størrelse
1 dl Vanillavodka
½ – 1 tsk chili
1 spsk kokosolie med lille top (eller 1½ spsk flydende olie uden smag)
2 tsk Xanthan gummi med top
Sådan gør du:
Lav skallerne, se lidt om chokolade.
Hæld kirsebærrene op i en lille sigte til afdrypning.
Bland kirsebærsaften med vanillavodka og chili.
Smelt kokosolien i en lille gryde ved svag varme. Udrør Xanthan gummien i olien – rør til den er helt opløst. Rør stille og roligt vodkablandingen i lidt ad gangen imens der piskes med et piskeris. Sluk helt for varmen og fjern gryden fra komfuret undervejs når den første lille portion af kirsebærvædsken er rørt godt ud. Massen køler helt og stivner godt undervejs og ender med at have en konsistens næsten som kartoffelmos.
Vend kirsebærrene i massen.
Fyld et kirsebær og lidt af massen i hver skal.
Sæt skallerne på køl ½ – 1 time inden de lukkes med flydende chokolade.
Lad dem stivne, vend ud af formene og pynt evt.
Hej Vivi. Alginate, hvor køber jeg det? Når jeg googler kommer der kun noget frem om at lave håndaftryk og gips afstøbninger, men det er måske bare det?
Hilsen Merete
Hejsa
Hmmmm – jeg har faktisk fundet ud af at xanthan gummi er lettere at arbejde med. Jeg skriver det lige ind i opskriften i morgen.
Det kan du få lige her: http://madtildig.dk/product/xanthan-gummi-325/
Skønt produkt at lege med 🙂
Super Tak
Hej Vivi
Jeg bliver nødt til at give dig en kommentar. Søgte egentligt “engelsk lakrids” på googles billeder og faldt så over din hjemmeside. Det ser simpelthen så lækkert og professionelt ud! Får lyst til at lave det hele og spise det! Det hele er bare så indbydende og fristende! Det hele 😛
Tusind tak Louise og velkommen til 🙂
Jeg håber at du finder noget som kan inspirere undervejs.
Du er altså imponerende! Flotte chokolader. Den fudge tror jeg også lige er noget for mig. Sådan næst efter yndlingslakridschilikarameller!
Tak skal du have 🙂
Du må i gang i køkkenet og liste lidt chili i sagerne.
Uhm – de ser lækre ud ;0))
Herlig hilsen
Ulla
Tak skal du ha’ Ulla 🙂
Det ser super lækkert ud 🙂
Tak skal du ha’ 🙂
Puha de ser gode ud, og jeg er normalt ikke til chokolade. Men lige de her får da godt nok munden til at løbe i vand
Tak skal du ha’ Kenneth 🙂
Hvis din fudge så appetitlig ud –
så har jeg slet ikke ord for disse chokolader…!!
God Søndag.
Tak skal du ha’ Anita – vi er også begge meget begejstrede for smagen, dem skal der vist laves flere af allerede nu 🙂
Go’ søndag til dig også.
Go’morgen Vivi…Du skulle aldrig ha’ lært mig at chili kan blive til noget yderst spisbart…nu sidder jeg i saksen..hehe…Kh Verner
Godmorgen med dig.
Hehe – det er en sund hobby Verner – det er med at sprede det glade budskab.
Hej Vivi.
Er igang med at lave sød chili sauce, og ikke mindst HOT 😉 Er blevet afhængig af den, og så er den nem at lave 😉 Familien sover, så de vågner op til hotte dampe i huset. God dag til dig.
Hilsen
Rikke
Uhm – det var da en fornuftig og lækker måde at starte dagen på 🙂
God dag til dig også.