Friskbagt brød med en god pesto, tapenade eller hummus er ikke til at stå for. Det kan bruges som tilbehør de fleste grøntsags-, kød- og fiskeretter og smager skønt som en haps i sig selv.
Her er en lille krydret sag baseret på rødbeder som vi er ret begejstrede for.
Ingredienser:
600 – 700 gr rødbeder i ensartet størrelse
4 spsk tahin
4 – 5 fed hvidløg
chili efter smag, frisk, sauce eller tørret
revet skal af ½ citron
3 spsk god balsamico (eller citronsaft)
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk salt, gerne røgsalt
Sådan gør du:
Skyl rødbederne og pas på at du ikke perforerer skrællen – de skal koges hele med skræl på.
Kog rødbederne i godt saltet vand der lige dækker. Kogetiden er 30 – 60 minutter alt efter størrelse. Kan du ikke finde dem i ens størrelse så sæt de største over først og læg de mindre i gryden undervejs.
Lad rødbederne køle let af (10 – 15 inutter) – og gnid derefter skrællen af.
Skær rødbederne i grove stykker og læg dem i foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne.
Kør til en mellemfin masse efter din smag.
Smag til med mere af smagsgiverne hvis du synes der mangler noget.
Opbevares på køl i en lille uge.
Smager supergodt til friskbagt fladbrød eller flutes. Også godt til grøntsager, i sandwich, som dip til rå grøntsager, som relish og meget andet….
Skulle nogen sidde og tænke: sikke da noget hippiefis – så nej, det er smadderlækkert og rigtig spicy ;o)