Za’atar med chili

Lækker alsidig krydderiblanding med masser af smagsindtryk. God til bland andet at dyppe friskbagt brød i, som forinden er dyppet i god olivenolie, som drys på salater, i kødretter og som krydderi i hakket kød, i grøntsags-retter, som drys på grillede grøntsager efter de har været på grillen, kikærteretter, på fisk og flade madbrød – som forinden pensles med lidt olie – inden bagning. Jeg har næsten altid et glas af blandingen stående på hylden eller i køleskabet klar til brug.

Ingredienser:

Laves med tørre krydderier, men i sæsonen kan timian og oregano med succes erstattes af friske.

4 spsk sesamfrø

4 spsk spidskommenfrø

4 spsk timian

4 spsk oregano

4 spsk sumak

1 spsk chilipulver (styrke efter smag)

1 spsk salt

Sådan gør du:

Sesamfrøene ristes på tør pande ved middelvarme til de er gyldne og dufter. Rør hele tiden i dem.

Rist herefter spidskommen på samme måde. De skal ikke nødvendigvis ristes lige længe – derfor hver for sig.

Blend alt sammen og opbevar i lufttæt beholder. På køl hvis der er friske krydderurter i.

  088

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.