Andepizza med chili

Hvem elsker ikke smagen af and? – og med røget/barbecuet sauce – sødskarpe chilikrydrede løg og på en pizzabund – så går smagen bare op i en højere enhed.

Prøv den – leg selv med opskriften og tilføj hvad du lige kan lide.

Ingredienser:

Din yndlingspizzadej (nok til 2-3 pizzaer) eller:

1 øl

1 pk økogær

noget godt mel

lidt salt – ca 1½ tsk

lidt olie – ca 2 spsk

 

1 stort andebryst eller to mindre

salt og peber

ca 1 kg løg

smør

olie

½ dl god balsamico, måske mere

muscovado eller brun farin . ca 1 topspsk

chili – frisk, pulver eller sauce

2 – 4 dl  færdig sauce med røget smag (eller din egen hvis du laver sådan nogle) – kan erstattes af en god sauce uden røg hvor du selv tilsætter lidt ‘flydende røg’. Bruger du din egen, så husk at vi er mere ovre i en brown sauce (engelsk sauce) end tomat her. Det må gerne være en barbecuemodel.

 

Sådan gør du:

Pizzadejen (hvis ikke du bruger din egen opskrift): rør gæren ud i øllet og lad det stå uden at røre i det ca 10-15 minutter til det begynder at boble.  Dette gør det ud for første hævning og du kan straks komme videre.

Rør olie og salt i og derefter mel til du har en dej som du kan ælte igennem på køkkenbordet. Gør det. Rul dejen ud så den fylder ca en bageplade.

Hvis du har for meget dej (måske kan du ikke lide tykke pizzabunde, eller bruger store øl som mig, så der er pænt meget dej) – så gemmer du bare resten i køle- eller svaleskabet i op til 5-6 dage i en skål med film over. Så kan du til enhver tid tage det ud og lave en pizza mere – eller lave flutes eller små boller/madbrød af det (tag dejen ud af køleskabet, form brødene og dæk dem over. Lad dem hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur og bag dem gyldne ved ca 200 grader). – nåh, tilbage til andepizzaen…

Den udrullede dej lægges på bagepapir på pladen og stilles til hævning et ved stuetemperatur dækket med et rent viskestykke – imens du laver resten klar.

Rids andebrysterne på skindsiden og gnid dem med salt og peber. Steg dem med skindsiden ned på en medium varm pande indtil skindet er lækkert og gyldent, gerne sprødt. Tag dem af varmen og gem dem.

Imens andebrysterne steger, skæres løgene i først halve og så ca ½ cm tykke skiver.

Løgene steges i andefedtet – hvis der mangler fedtstof, så tilsættes lige dele smør og olie – men ofte er andefedtet rigeligt.

Nu kan du godt tænde ovnen på 225 grader.

Steg løgene til de er som bløde løg til en bøf.

Tilsæt så saften som er løbet fra andebrysterne, 1 tsk salt, 1 tsk peber, ½ dl balsamico og 1 topspsk molasse/brun farin. Tilsæt chili – bruger du frisk skal den lige hakkes fint først. Rør det godt rundt og lad løgene simre videre 5 minutter. Smag til om der skal mere i – det kommer an på hvillken balsamico du bruger – og selvfølgelig din smag. Løgene skal have let bid fra balsamicoen og smage let sødligt, men det er jo ikke marmelade. Måske skal der lidt mere salt i også.

Rør saucen sammen hvis du skal have flydende røg i – og fordel den på pizzabunden.

Fordel løgene ovenpå.

Skær andebrysterne i så tynde skiver som du kan og fordel dem.

Hvis du huskede at tænde ovnen i tide er det jo bare fint – ellers får du det gjort og drikker en god øl imens du venter på at den bliver varm.

Bag pizzaen til den er færdig – (det er ca 20-25 minutter i min ovn) og spis med velbehag  ;o)

           

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.