1 portion basis-karamelmasse
3 Aji chilier – gerne lemon eller pineapple eller lignende
3 økologiske citroner
3 tsk vanillapulver (ikke sukker)
1 ekstra tsk salt
Sådan gør du:
Vask citroner og riv skallen fint. Gem den til senere.
Pres saften af citronerne – si den, der må ikke være frugtkød i – og gem den til senere.
Finthak chilierne og gem dem til senere.
Lav karamellerne som beskrevet under basiskarameller, med den forskel at når karamelmassen er næsten færdig hældes citronaften i (hvis du vælger at bruge den) og der koges igen ind til karamelmassen har færdig konsistens. Der tilsættes en ekstra tsk salt i denne opskrift, så der bruges tre i stedet for de to i basisopskriften.
Tag gryden af varmen og tilsæt citronskallen, chili og vanilla – rør rigtig godt og hæld straks i form foret med oliesmurt bagepapir.
Fortsæt som i basiskarameller.
Note:
Citronsaften bidrager med lidt af den smag du kender fra grillede citroner. Det giver en god ‘bund’ til karamellerne synes jeg, men hvis du foretrækker en mere frisk og ren smag, kan du udelade saften og bruge den til noget andet i stedet (hjemmelavet lemonade eks.).
Hej Jeg har lige lavet denne opskrift.
Nej hvor er jeg da helt vild med den!
Du laver nogle lækker ting
Mange tak Mikkel 🙂
Jeg er glad for at du synes om dem og det som jeg ellers laver.
Brugte én citron, både saft og skal. De er bare ikke så gode at have til at stå i køleskabet, hvis vægten skal lidt ned 🙂 De frister hele tiden…
Sjovt – sådan er det også med chili/lakridsvarianten. Banditkarameller 🙂 Det er altså noget udmærket voksenslik.
Citron-chili karameller lavet. De er meget lækre. Brugte 2 citronchilier og en pineapple chili. Kunne godt bruge lidt mere, men til alm. spisende mennesker passer det fint. Havde bare én citron, men den syrlige smag trænger fint igennem.
I morgen bliver det vist noget med chili/lakrids…
Mvh
JJ
Nu mangler jeg en ‘Like’-knap igen – haha.
Brugte du både saft og skal – eller nøjedes du med skallen?