English here: Amarena-choco mousse cake with chili
Kagen her er en kombination af to andre opskrifter her fra bloggen plus lidt ekstra. Den er let at lave og kan sagtens forberedes dagen før man skal bruge den.
Ingredienser – bund:
500 gr mandler
6-8 bitre mandler eller abrikoskerner
4 spsk honning eller en sirup – eks. ahornsirup
6-8 spsk rom (alternativt anden spiritus, saft eller bare vand – en kraftig marcipansmag
opnås ved at bruge Amaretto)
Ingredienser – chokomousselag:
1 stort glas Amarena-kirsebær, 600 gr
300 gr. silketofu (1 pakke)
4 spsk. kakaopulver m. lille top
150 gr. mørk chokolade
50 gr. kokosolie
5 spsk. ahornsirup (eller agavesirup/anden sirup eller 4 spsk honning eller blendede dadler eller 3 spsk sukrinmelis)
Et nip salt
Lidt chilipulver
Ingredienser – sauce:
50 gr kokosolie
Siruppen fra kirsebærrene
300 gr. silketofu (1 pakke)
1 tsk vannillapulver
Lidt chilipulver efter smag
Sådan gør du – bund:
Beklæd bunden af en 25 cm springform med bagepapir. Kom papir på selve bunden af formen, luk formen og klip det meste af det overskydende papir af.
Følg opskriften her: Marcipan – og lav massen ret grov. Bland evt. lidt chilipulver i når mandlerne blendes.
Tryk massen godt ud i bunden af formen – så jævnt som du kan.
Sådan gør du chokomousse:
Hæld kirsebærrene i en sigte og afdryp dem – gem siruppen. Hak bærrene groft og stil dem og bunden klar på køkkenbordet.
Følg opskriften her: Chokomousse – og med det samme chokomoussemassen er færdig, folder du kirsebærrene i og fordeler det over bunden.
Stil kagen på køl.
Sådan gør du – sauce:
Smelt kokosolien ved meget svag varme.
Resten af ingredienserne blendes sammen til en ensartet creme. Skrab siderne ned undervejs.
Tilsæt kokosolien imens der blendes ved middel hastighed.
Fyld cremen i en skål, tildæk den og stil den på køl indtil servering.