Ingredienser:
Hvid chokolade til skallerne
500 gr mandler
6 – 8 bittermandler eller abrikoskerner
4 spsk honning eller mere
6 – 8 spsk limoncello – jeg bruger en hjemmelavet på 40%
revet skal af 2 – 4 usprøjtede citroner
3 tsk chilipulver
Sådan gør du:
Forbered skallerne – se lidt om chokolade.
Mandlerne hakkes – med skind – i en foodprocessor, indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. Jeg synes at denne marcipan skal være grovere end den almindelige købemarcipan.
Tilsæt honning, chili, limoncello og citronskal – og kør til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. Massen skal være let klistret, måske skal der lidt mere vædske i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.
Pres massen i chokoladeskallerne. Hav en lille kål med koldt vand stående i til at dyppe den finger i, som du presser marcipanen godt til med.
Luk skallerne med chokolade og vend dem ud når de er helt stivnede. Pynt evt. – gerne med kandiseret citron eller lignende.
Note:
Den opmærksomme læser vil bemærke, at portionen her er dobbelt så stor, som dem jeg ellers laver til mange af de andre marcipanopskrifter. Det skyldes at den har det med at forsvinde ret hurtigt ved servering ;o)