Kirsebær i krydret portvinslage med lidt chili (will be translated upon request)

Dessertsauce med en helt fantastisk ‘sirup’ som smager skønt på en god is, over en lys kage (eller chokoladekage) og risdesserten. Vær lidt varsom med chilien og smag til undervejs.

Cherries in spiced port wine syrup - on ice

Ingredients:

1 kg rensede og udstenede kirsebær

1 flaske portvin – 7½ dl ( jeg bruger Burmester Tawny)

500 gr rå rørsukker

1 lille stang kanel

1 stjerneanis

10 nelliker

a little dried or fresh chii aftertaste

½ tsk vanillapulver eller korn fra ½ vanillastang

maybe some. ekstra friskstødte krydderier til tilsmagning

possibly. Sodium benzoate

How to:

Fill port, rå rørsukker og krydderier inkl. chili i en gryde og bring det langsomt i kog. Let it simmer until it is reduced to about half the original mass.

Si syrup and discard the spices out. Make the syrup back into the pan.

Add the cherries and bring it all slowly to the boil. Simrer 4 -5 minutter. Remove from the heat.

Fish cherries up and put it on the cleaned, scalded and optionally. sodium bezoate rinsed glass jars.

Boil the syrup again and maybe a little into – There are the cherry juice in the. Taste and. til med friskstødte krydderier.

Remove the syrup from the heat again when you are happy and add Atamon if you use it and then pour the syrup over the cherries. Close jars immediately. If there is left over syrup, then pour it on the bottle and use it for something useful.

Tips:

Residues of the syrup in the cherries flushed glass used in morgenhavregrynene or surmælksproduktet, on cheese, in sauce, a dessert, a drip of coffee, little in a glass of cold milk etc.

Sugar amount is calculated in accordance with ripe berries with a little acid. Do you have very sweet berries, you may need a little less – and very acidic, as little more.

Cherries in spiced port wine syrup - der skal koges ind Cherries in spiced port wine syrup - lagen er ved at være færdig Cherries in spiced port wine syrup - on glass

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

4 thoughts on “Kirsebær i krydret portvinslage med lidt chili (will be translated upon request)

  1. Det ser skønt ud , og dejlig side du har , jeg er selv hygge blogger , men kun på hygge basis ( Gladformadpigen ) .
    Jeg må igang med gryderne

    • Tak skal du have Henriette 🙂
      Jeg håber at du finder noget som du kan bruge.

      Jeg slog da lige et smut forbi din blog også – det ser også super ud. Lækre billeder med gode farve du får taget.

  2. Hej Vivi

    Jeg har netop lavet dine kirsebær, smager meget mere spændende end den traditionelle kirsebærsovs.

    I øvrigt, det kan være du hører/har hørt fra Hansen Is, efter at have smagt din lakrids-chilisovs på deres vanilleis foreslog jeg dem at lave en chiliis, det blev modtaget positivt!

    Mvh

    Vagn

    • Hejsa

      Dejligt at høre at saucen falder i smag 🙂
      Jeg var først lidt småskuffet over at portvinssmagen ikke var tydeligere – men efter et par ganges smagning, blev jeg enig med mig selv om at den nu er helt anvendelig alligevel.

      Rigtig spændende med isen. Det er jo i forbindelse med is at mange af de sødere ting startede for mig. Der er mange skønne is-chili-anden smags-kombinationer.

      Tak for den positive tilbagemelding. Det er altid dejligt at høre fra jer som prøver opskrifterne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.