Filurmarmeladen here with flavors of orange, hindbær og chili, is almost concentrated summer on glass. Citron and the use of shell gives it a little edge – but it's still a fine, sweet jam. Chili force determines one might even.
Ingredients:
2 kg appelsin, usprøjtet
6-700 gr citron, usprøjtet
8-900 gr hindbær
4 kg sukker
Chillies to taste – i.e.. 5-6 Habanero
Sodium benzoate
How to:
Wash citrus and chilli.
Cut the flower of citrus fruits and stem of the chillies.
Cut the citrus fruit into smaller pieces, remove seeds and chop them in the food processor.
Hak also chili and raspberries.
Getting everything except Atamon in a large saucepan and bring it slowly to the boil. Add a little water, if it is too thick. Let the mass simmer for half an hour. Season to taste along the way and add any. mere chili.
Remove from the heat and add Atamon as directed on the bottle.
Fullness immediately marmalade on cleaned, scalded and optionally. sodium bezoate rinsed glass jars. Close immediately and turn the glasses for a walk on the head and back straight away when you close them.
Portionen giver ca 5,5 liter marmelade
Hej Vivi
Lavede din Filurlig-marmelade for nylig, dog med lidt mindre sukker, og det er nu blevet den nye yndlingsmarmelade her i huset. I går sad min kæreste helt lykkelig med sin morgenmad og sagde “Det her er altså den bedste marmelade jeg nogensinde har smagt!” Så tusind tak for din skønne hjemmeside! Jeg glæder mig til at prøve mange flere af dine opskrifter. 🙂
Næste projekt bliver nok din fine gule chilisauce…
Hej Michaela
Tusind tak for din søde feedback 🙂 – det er skønt at høre, at opskrifterne kan bruges, det er jeg rigtig glad for.
Sukkeret er jo altid en smagssag og det er bare super at folk selv justeret efter egne smagsløg. Sådan synes jeg at man skal bruge opskrifter.
Jeg håber at I bliver lige så glade for det næste forsøg. Er det mon Tropicana eller Citruschilisaucen der er næst?
Tænker at prøve citrus-chili-saucen først. Kan se Lemon Habaneroen kommer til at give godt med frugter, så der skulle gerne kunne blive til en portion! 🙂
Er forresten ret misundelig på dine Jellybean chili. De ser bare så fine ud! Kunne man mon lokke et par frø ud af dig på et tidspunkt? Jeg vil selvfølgelig gerne betale for dem..
Super – det er smadderlækkert med de gule Habaneroer i den 🙂
Det kan vi sagtens finde ud af med Jellybean. Jeg har en ny portion i gang i år og har derfor friske frø i efteråret.
Hej Vivi.
Jeg har helt glemt at skrive at jeg har lavet din “Orange and raspberry jam with chili (will be translated upon request)” sidste søndag. Det var som altid en god oplevelse. Rigtig god og lidt anderledes smag,jeg syntes dog at den er til den søde side, så næste gang vil jeg komme lidt mindre sukker i.
Hvor køber du for øvrigt Pul Biber henne. Jeg kan ikke finde det her på egnen. Har det et andet navn også ?
MVH
Per
Hej Per
Skønt at du fik den lavet og kunne li’ den 🙂
Du har helt ret i at den er sød, og som du skriver er sukkeret jo heldigvis nemt at skære ned på hvis man ønsker det. Jeg bruger citron og det hvide fra skallerne for at skære lidt igennem det – men det er helt sikkert stadig en sød marmelade i min version. Ligesom sodavandsisen 🙂
Pul Biber hedder også Aleppo – og jeg fanger det hos stort set alle indvandrer-grønthandlere eller i vores Bazar. Det er milde chiliflager med en anelse ristet smag, som jeg ikke rigtig synes at der er nogen anden erstatning for. De kan udelades – eller man kan bruge almindelige chiliflager i stedet – og så skære ned på den friske chili. Det sidste skulle være for at få flagerne at kigge på – almindelige chiliflager har ikke den samme specielle smag. Måske du kan inde dem online hvis ikke der er muligheder i nærheden af dig?
Hej Vivi.
Jeg tænkte nok sat det var den der også hedder Aleppo. Nu bor jeg ude påbøh-landet og her er ingen bazar, men der da et par invandrebutikker i Køge, måske jeg kan få det der 🙂 Ellers kan jeg se at de har det i Chilihouse. Det er bare lidt halvdyrt. Næsten 100 kr for 50 gr inc. gebyr og forsendelse.
Hej Vivi.
Så er dagen kommet hvor jeg vil begi mig ud i marmeladens kogekunst. Det blev din opskrift der skal prøves. Har allerede aftagere til produktionen. Er meget forventningsfuld på at skulle smage
Hej Steen
Næh hvor spændende. Det synes jeg jo er en fornuftig marmelade at starte med 🙂
Held og lykke med projektet – og fortæl endelig hvordan det er gået.
Det kan være en god idé at holde marmeladen til den lidt stærke side ift. hvad man foretrækker – den bliver jo ‘fortyndet’ i smagen når man spiser den med brød.
Hej Vivi.
Tænk, at du kan blive ved med at finde på nye spændende opskrifter. Jeg er fuld af “imponade” 😉
Tak skal du ha’ Linda 😀
Jeg har alt for mange idéer og alt for lidt tid – det er slet ikke rimeligt.