Hjemmelavet marcipan med appelsin og chili – fyldte chokolader

Ingredienser:

Mørk chokolade til skallerne

250 gr mandler

3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner

2 spsk honning eller mere

3 – 4 spsk Cointreau eller anden appelsinlikør

Fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin

1 tsk chilipulver eller finthakket frisk chili

 

Sådan gør du:

Forbered formene med chokolade, se lidt om chokolade

Mandlerne hakkes – de skal ikke smuttes først – i en foodprocessor, indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. Jeg synes at denne marcipan skal være grovere end den almindelige købemarcipan.

Honning, chili, appelsinskal og Grand Marnier tilsættes og der køres igen til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. Massen skal være let klistret, måske skal der lidt mere Cointreau eller honning i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.

Pres massen i chokoladeskallerne. De kan evt. duppes efter med en finger dyppet i koldt vand.

Luk dem med smeltet chokolade.

  

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.