Ingredienser:
Mørk chokolade til skallerne
250 gr mandler
3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner
2 spsk honning eller mere
3 – 4 spsk Cointreau eller anden appelsinlikør
Fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk chilipulver eller finthakket frisk chili
Sådan gør du:
Forbered formene med chokolade, se lidt om chokolade
Mandlerne hakkes – de skal ikke smuttes først – i en foodprocessor, indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. Jeg synes at denne marcipan skal være grovere end den almindelige købemarcipan.
Honning, chili, appelsinskal og Grand Marnier tilsættes og der køres igen til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. Massen skal være let klistret, måske skal der lidt mere Cointreau eller honning i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.
Pres massen i chokoladeskallerne. De kan evt. duppes efter med en finger dyppet i koldt vand.
Luk dem med smeltet chokolade.