Sweet vinegar picled chilies (will be translated upon request)

It is not chillies which are needed to be cute in this super easy recipe, but lagen. It is suitable also really good for the sweet and mild peppers types – you can always put a finely chopped hot chili with to give the sheet an extra touch, if you think. It tastes wonderful.

If you eat the really hot pickled chillies, I think that this recipe is a delicious change of pace from the more acidic vinegar pickled. They are nice to have in the fridge, so there just may smoke a few finely chopped with the food. The sweetness gives the chili a good fellow.

The chili will be soft and delicious and used as an accessory for just about everything. Also, just as a delicious snack on a plate haps – hvad enten man er til de milde eller de stærke.

Ingredients:

1 kg chili

2 dl eddike – lagereddike or æbleeddike e.a.

1½ dl water

2 dl sukker – like raw cane sugar

possibly. Sodium benzoate

possibly. pickling spices – whatever you like. It can be a variety of cloves, bay leaves, peberkorn, fennel seeds, celeriac seeds, mustard seed, star anise, garlic cloves, sliced, ginger slices, etc..

 

How to:

Vask chilierne. Split them and remove the stem and seeds – frøvæggene you can remove, or let sit as you like. Cut any. chilierne i mindre stykker.

Bring a pot of water and vinegar to a boil. When it boils, gives chilierne et opkog 2-3 minutter og fiskes op med en hulske. The chili executed immediately on clean, scalded and optionally. sodium bezoate rinsed glass jars. There is not room for all the chili in the pot at once – then boil them a few laps or more. Pressure chillies easily together in the glasses with the back of a scalded happen.

Measure the sugar and possibly. syltekrydderier op og kog det sammen med eddikevandet i 5 minutter ved middel varme.

Remove the mixture from the heat and let it cool. Add perhaps. Atamon for instructions on flaske, if it is to last long.

Hæld lagen founders of chili in jars. Fill them all the way to the edge and close immediately good.

Let chillies to soak at least a few days – and store them in the fridge when embarked on them. Also like before, if you do not use preservatives.

 

Note:

Boiling makes chillies to be slightly soft and easy to press together in the glass – and remove most bacteria.

The recipe is also very useful for homemade Peppadewlignende chili, etc..

I'm usually not so silly with green, umodne chili – but sødsyltede they are quite reputable in taste.

I tilsætter ½ -1 cup extra sugar when I jellies superhot – it works well, I think.

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

10 thoughts on “Sweet vinegar picled chilies (will be translated upon request)

  1. Hej, jeg er rigtigt glad for opskriften, men bruger mere lage til de “trekantede” chilier til peppadews, så de holder formen. Jeg fylder dem lige før servering og lægger dem ikke i olie. Bruger en styrke 5 chili: Pimenta Barro do Ribeiro, det bliver meget delikat f.eks med Philadelfia ost:)

  2. Hej ?

    Jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke, den eneste forskel er at jeg kun brugte 800 g chili. Mit problem er at min lage blev tyk, efter jeg havde kogt chilierne der i, og kommet sukkerindhold. Der var simpelthen ikke nok til at dækker chilierne i glassene. Jeg måtte koge mere lage, og så håbe det blandede sig lidt med det tykke hen af vejen. Jeg ved ikke hvad jeg gjorde galt, har du et forslag?

    • Hejsa 🙂

      Jeg vil umiddelbart gætte på at du ikke presser dem så meget sammen i glasset som jeg gør.

      det skal nok virke fint at du har hældt mere lage over, så de skal nok blive lækre – men mon ikke jeg mokser dem noget mere sammen i glasset. det kan du roligt gøre hvis du laver dem igen.

      Go’ fornøjelse… 😉

  3. Hej. Jeg er ny i alt det med chili, men jeg kan se at i stort set alle opskrifter på syltede chilier, fjerner man altid kærnerne. Er det nødvendigt? Jeg troede det var mest der styrken sidder. Eller er der en anden grund til at de ikke er med? ? ?

    • Hej Tina

      Man fjerner frøene fordi kan være bitre og irriterende at tygge i – især hvis de er store.

      Det er ikke i selve frøene styrken sidder (det er en gammel skrøne), men meget af styrken sidder i den af frugten hvor frøene sidder fast – og det fjerner man jo ofte samtidig med frøene.

      I stort set alle chilifrugter er der også styrke i frugtkødet, især i den øverste den og mindst i den nederste – så der er som reget fut nok i maden selv om man har fjernet frøstolen (det der frøene sidder fast på).

      Det der med bitterheden kan du checke ved f.eks. at tygge i frøene fra en almindelig peberfrugt eller andre helt milde capsicum – de smager ikke så godt 🙂

  4. Vi har en del Tapas Chili i drivhuset, skal de mon syltes inden de fyldes med flødeost – jeg kan ikke greje om de skal fyldes og så i (sweet) eddikelage eller om de skal syltes i en periode, for derefter at blive fyldt med flødeost og ligges i olie – jeg håber du kan hjælpe 🙂

    • Hej Carina

      Jeg har ikke selv lavet dem på den måde hvor de står i olien og trækker med flødeosten i på glas – men kun lavet det friskt.

      Jeg har lige haft spurgt lidt i omgangskredsen af andre chilinørder, men ingen har en opskrift som de tør garantere overholder det den skal ift. bakterieudvikling.

      Derfor må mit bud være at sødsylte dem i eddike og så fylde dem og lægge dem i olie lige inden de skal spises – måske dagen før og så på køl 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.