Pickled chili asia style (will be translated upon request)

Delicious as a snack for a cold beer, chopped or 'whole’ in curries and Danish karryretter. Super on liver pâté and other meats – put also a handful in a sandwich with your favorite fillings.

Ingredients:

About . 1 kg medium stærke til stærke chili – i.e.. Jalapeño

Clean chillies and cut into rings.

2½ dl risvineddike

About . 100 gr palmesukker

8 spsk fiskesauce

About . 5 cm ingefær eller mere skåret i tynde skiver

10 – 15 hele stjerneanis

3 spsk sellerifrø

maybe some. Sodium benzoate

 

How to:

Prepare one or more glass. They washed, scalded and possibly. Atamonskylles.

Cut the chillies into rings and put them in jars with ginger slices, star anise and celery evenly distributed between.

Vinegar and sugar slowly heated while the sugar dissolve and dissolve. Once the sugar has dissolved completely brought to a boil and cook over low heat without stirring for about. 5 minutter ved middelvarme. This reduces a bit.

Remove from the heat, lad den køle 5 minutter og tilsæt fiskesaucen (and possibly. Sodium benzoate). Pour over chillies so they are completely covered. If you need a bit at the top, you can supplement with a little rice vinegar.

Close the jars and let them cool. Then held in cold storage where it can hold a few months without Atamon – meget længere med.

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

4 thoughts on “Pickled chili asia style (will be translated upon request)

  1. Hejsa
    Jeg er i gang med syltede chili i ala asia. . . . Jeg syntes ikke at der er nok lage, at det langt fra kan dække chilierne, og jeg har endda ikke brugt et helt kilo, nok nærmere 700 gram..
    Er der mig der gør et eller andet forkert??

    Hilsen Rikke

    • Hej Rikke

      Har du skåret dem i skiver som på billedet? Prøv at presse chilierne godt sammen i glassene med bagsiden af en spiseske eller skaftet af en grydeske, så der kan være nogle flere.
      Som skrevet, kan du supplere med lidt mere eddike – men det skal ikke mangle meget. Prøv lige med at presse dem godt først.

      Man kan selvfølgelig altid koge lidt ekstra lage hvis det driller – men hvis man bruger store chilier, som kan være svære at presse sammen, kan det være en idé at blanchere dem kort i kogende vand, inden de kommes på glas – så er de mere føjelige.

  2. Hvordan kan det dog være, at jeg ikke har opdaget din side før i dag? Det har jeg heldigvis nu. Glæder mig til at prøve nogle af dine chiliopskrifter – er jo selv chili-o-man 🙂

    God weekend og vh/Karen

    • Hej Karen

      Velkommen til og tak for det 🙂

      Jeg håber at du finder noget som du kan bruge.

      Rigtig god weekend til dig også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.