Not correctly translated yet - A basic chili sauce, where chili flavor is supported by tomato and red pepper. The strength is up to you. The advantage of using tomato, pepper and mild and strong chili together is, that there is plenty of reason flavor in the sauce. If you then want a sharp kick comes the creeping upstairs / after. It works really well.
Ingredients:
Chili fruit aftertaste – f.eks op til 3 kg blandede milde og lidt (obtain individual) strong. Used exclusively quite hot, start such. med ca 150 gram og smag til om der skal mere i.
3 kg rød peber
1½ kg løg
6 dl olivenolie (or other oil)
ca 2 kg flåede eller hakkede tomater
ca 450 gr hvidløg
12 dl eddike, like apple vinegar
12 dl rødvin ELLER 3 dl (apple)eddike mere + 9 dl vand
500 gr salt
1200 gr sukker
Sodium benzoate
How to:
Wash chilies and cut the stem of the. Clean them if you want the grains in the finished sauce (I cleanse them). Skær dem i et par stykker hver.
Wash and peel the peppers and cut them into chunks.
Peel the onions and chop them any. coarse or use fed'ene all.
Peel the onions and cut them in half coarse pieces – twice as large as to blood li. Varm 2 dl af olien op i en stor gryde og steg løgene ved medium varme. Do not take a noticeable color, just be soft and sweet.
When the onions are soft, met the rest of the ingredients – except Sodium benzoat – into the pot and it all brought slowly to simmer. Leave to simmer for half an hour then blended with a hand blender – or to cool until it has a temperature as your normal blender can withstand – then blended and poured back into the pot.
Varm massen op og kog den 10 minutters tid. Season to taste along the way, should be more chili, salt, sugar or vinegar? – it is now. If you get more fresh chili, it should be finely chopped good first, og når chilien er kommet i skal saucen lige koge et par minutter inden du smager på den igen.
When you are satisfied with the taste and the mass has boiled, take the pot off the heat and Atamon added as directed on the bottle.
Heel immediately chili sauce on pure, scalded and optionally. Atamonskyllede bottles which immediately closes well and turned a walk upside down and back again.
Note:
There will be approximately. 10 liter af den store portion her – but as you can see, it is easy to divide into smaller portions.
The amount of chili fruits are of course all depends on what you use and how strong you want the sauce. De 3 kg som er maks. I have used, valid if it is mild to moderate strength as the ones I've shown in the pictures below. If you use stronger chili, it might be a good idea to start with a great deal less, and so have several ready to quickly chop and add underway. You can of course add extra red pepper in places for some of chillies.
My Firebreather is made according to the above recipe – medium versionen er tilsat 8 ‘små’ red Morouga – the hottest a good mix of strong chinenser.
Jeg har i dag forsøgt mig med at lave denne skønne chilisauce med Sukrin Gold i stedet for sukker.. 😀 Det blev simpelthen bare VILDT fantastisk… 😀 😀 lavede en 4.del af portionen, bare i tilfælde af at det ikke blev godt 😛 så jeg skulle bruge 300 gram sukker.. hvilket jeg skiftede ud med 200 gram Sukrin Gold.. 😀 jaaaamen så godt den sauce er 😀 😀 Så 100000 tak for en helt fantastisk opskrift 😀
Venlig hilsen
Annika
Tusind tak for feedback’en Annika 😀
Cool at høre at den blev lækker med Sukrin Gold – det er et smaddergodt alternativ til sukker synes jeg også – så det er rigtig godt at vide at det funker i saucen her også 🙂
Skønt at du kan lide opskriften, det er jeg smadderglad for. Go’ fornøjelse med spisningen 😉
Lad os endelig vide hvis du gør flere gode opdagelser med at erstatte sukkeret andre steder.
Lavede nogle få flasker sidste år, vidste ikke lige hvor godt det blev, men jeg skal da love for at den er blevet brugt med glæde til at peppe op i diverse retter, det er en supergod opskrift som kun kan anbefales at lave, så i år kan jeg da roligt lave en portion som du beskriver, den skal nok blive brugt, og så kan en flaske eller to også bruges som værtinde gave. Tak for opskriften.
Hej Lene
Tusind tak for den fine feedback.
Jeg er superglad for at høre at den er blevet modtaget så godt hos dig og også har fundet vej som gaver 🙂
Hvor opbevarerer du sovsen indtil du åbner det. Mvh Anni
Hej Anni
Her står de blot mørkt og ved stuetemperatur. Jeg har dem stående i nogle kasser indtil de skal bruges eller jeg har dem med ud til salg m.v.
Hej
jeg købte en flaske firebreather på Livstilsmesse på Gavnø Slot den er jo sindssyg god 🙂
Kan du sige noget om hvor man kan købe den i fremtiden ? for den kan jo slet ikke undværes 🙂
Hejsa
Mange tak skal du ha’ – hvor er det skønt at den har så mange fans rundt omkring 😀
På chilifestivalen i september vil du kunne finde den i Bjarnes bod: http://www.chilifestival.dk/
Jeg har ikke været – og kommer ikke – så meget ud og sælger her i sommer, men det skulle gerne blive bedre i fremtiden. men cilifestivalen kan du ihvertilfælde finde den på.
Hej Vivi,
Glæder mig til at prøve din chilisauce.
Hvad er holdbarheden på det?
Hey
Super 🙂
Holdbarheden med Atamon og uåbnet er over 1 år. Åbnet og på køl kan den sagtens stå et par måneder, men det får den nu sjældent lov til her 😉
Hej Vivi.
Fik aldrig lavet din chilisovs sidste år, men i år skal det være. Meeeeen du skriver 3 kg! chili til 10 l sovs…? Det virker på mig en kende meget? Men sukkeret tager måske noget af det hotte?
Mvh JJ
Hej JJ
Det er min hensigt med ordet ‘blandede’ at insinuere en god blanding fra styrke 0 – 10, men det er da muligvist ikke helt klart 😉
– jeg retter formuleringen lidt til – for 3 kg superhots skal det jo nok ikke være.
Saucen er nem at smage til undervejs med mere hakket/blendet chili, så bare start ‘forsigtigt’ – så skal det nok gå….
Hehe, Vivi. Prøver så med en lidt mindre mængde. 2,9 kg… må kunne gøre det 🙂
Hej Vivi
vil lige sige sikke en flot hjemmeside, og skal helt sikkert prøve og lave chilisovs, men kunne godt tænke mig og vide hvor du har købt de smukke flasker henne??
Mange hilsner Peter
Hej Peter
Velkommen til og mange tak skal du ha’ 😉
Der er link på linksiden til stedet hvor jeg køber dem – så kan du altid finde det igen.
Uhm Firebreather…Så absolut min yndlingssauce 🙂
Super 🙂
Jeg er glad for at den lader til at falde i god jord rundt omkring. Der er dejligt.
Mmmmm Jeg ELSKER chilisauce.. Det er ikke sådan, at du har konkurrence om at vinde dem her, vel :D?
Hehe – nej, desværre ikke Signe 🙂
– du må selv i gang…. eller køre forbi Rimmerhus d. 26 april hvor jeg sælger dem
Øv øv!
Jeg har nok godt af selv at stå lidt i gryderne 😉
Helt sikkert den skal prøves, den lyder lækker og nem 🙂
Tak Conny. Det er en rigtig go’ basissauce 🙂
– så kan man jo selv justere krydringen….
I al madlavning smager rød peber bedst, når man har fjernet skindet ved grillning. Har du eksperimenteret med det her?
Vh.
Peter
Hej Peter
Jeg bruger rød peber både med og uden grillning og skind i den daglige madlavning.
I en chilisauce som denne synes jeg dog ikke at det er arbejdet værd. Den søde capsicum-smag som peberfrugten giver i saucen her fungerer super uden 🙂
Så så man lige Vivi rydde bazaren for chili – again…
Det ser nu ret fedt ud, med den overflod af ingredienser!
Skønne billeder og med garanti skøn chilisovs 🙂
Tak skal du ha’ Ann 🙂
Selv om det nogle gange er et større arbejde end jeg lige planlagde på forhånd – så er det også ret cool at stå med de store ‘bjerge’ af ingredienser.
Hej Vivi
Så kom opskriften på din Firebreather, som lovet 🙂 Den må jeg se at få lavet til “lageret” en af dagene. Jeg skal dog nok også have fat i lommeregneren.
MVH
Per
Super Per.
Kom nu – 10 liter er ikke så galt 😀
Den ser (også) fin ud! Hvor mange liter kom der ud af det? Bare så jeg kan dividere lidt – jeg laver jo kun et par glas ad gangen, når jeg laver chilisauce 🙂
kh
Anja
Tak skal du ha’ Anja 🙂
Der bliver ca 10 liter. Jeg opdaterer lige opskriften med info.