Tørrede pæreringe med chilisirup og rosmarin

Pæreskiverne her bruger vi som snacks og de har været med til at ændre mit syn på tørret frugt – de smager jo godt.

Ingredienser:

Pærer

Chilisirup

Frisk rosmarin

 

Sådan gør du:

Pærerne vaskes og kernehuset fjernes med en kærnehusudstikker.

Skær pærerne i skiver på ca. 3-4 mm tykkelse.

Læg dem på risten og pensl dem med chilisirup på oversiden.

Hak rosmarinnålene let og drys over med det samme pærerne er penslet, så de hænger godt fast.

Tør pærerne i dehydratoren.

Jeg kan bedst lide pærerne når de stadig er lidt bløde – så har rosmarinen også masser af smag endnu. Rosmarinsmagen synes jeg forsvinder lidt når de tørres helt knastørre.

 Tørrede pærer med Habanerosirup og rosmarin 

Du kan naturligvis drysse dem med lige hvad du vil. De kan også tørres i en ovn ved svag varme – så vil jeg foreslå at de enten lægges på en rist fra starten af – eller hvis de som her er smurt med sirup og dermed erlidt våde/klistrede, startes op på bagepapir på en bageplade og så flyttes på en rist og tørrer videre når de er halvtørre.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.