Links

Der er masser af spændende sites derude som omhandler chili – eller noget som vi kan bruge i forbindelse med chilidyrkning, -madlavning, -byggeprojekter osv.

Nedenfor vil jeg liste nogle af dem som jeg bruger mest og synes bedst om. Listen er bestemt ikke færdig og udvides løbende.

https://www.facebook.com/groups/ChiliDK/

Chili DK er en fantastisk hyggelig og informativ dansk Facebook-gruppe for alle som elsker chili eller blot gerne vil vide noget mere om chili. Her taler vi om dyrkning, forskellige chilisorter, mad med chili og viser billeder af planter og frugter. Vi spørger hinanden til råds og  viser gerne nye påfund vedrørende chili frem.

https://www.facebook.com/groups/LEDLYS/

Vores skønne Facebook-gruppe om dyrkning af planter under LED plantelys året rundt. Her kan man få gode råd om diverse slags LED plantelys, fortælle eller spørge om hvad man med fordel kan dyrke lovligt under lyset og vi viser billeder af vores forskellige set-up’s og planter.

www.barney.dk – frø, planter og plantetilbehør

Hos Bjarne kan du købe hvad du skal bruge af frø til en spændende sæson i både haven og drivhuset. Han er selv bidt af en gal plante og udvider til stadighed sin butik og sit fysiske område med flere interessante produkter. Her kan du altid finde et stort, afvekslende og konstant opdateret udvalg af frø, samt alt hvat du skal bruge for at plante, gøde, opbevare og pusle om dine planter. Som noget nyt også lidt guf.

Bjarne er chilientusiast og man kan derfor også finde masser af relaterede produkter til chilidyrkning. Leveringen er altid lynhurtig og portoen er standardpriser for pakker, men kun brevtakst hvis du udelukkende bestiller frø.

http://www.veganic.de/

Her er der helt vildt meget guf til veganere og andre som er interesserede i at spise færre produkter fra dyr. Bl.a. har de alle Violife ostene, de skønne Cremisso spreads og seitan mel til en fornuftig pris.

http://www.johannesminde.dk/ – økologisk kød m.m.

Et fuldstændig fantastisk sted hvor dyrene har de allerbedste forhold. Det er arbejdende gård med egen butik. Masser af forskellige udskæringer fra flere slags dyr og andet guf på hylderne. Bl.a. Peter’s Is, vin, kolonial, mejeri og et lækkert og blandet osteudvalg – alt økologisk.

Kvaliteten er helt i top – kødet er fænomenalt godt og der er ikke noget fordyrende mellemled, så priserne er aldeles rimelige.

Et must at besøge stedet og shoppe der. Der er altid grislinger på markerne ved siden af og dyrevelfærden er overbevisende. Masser af udskæringer på frost og på hjemmesiden kan man se slagtedagene, hvor der sælges fersk kød også.

http://tikrydderier.dk/ – krydderier m.m. online

Her kan du købe de fleste af de hele krydderier som jeg bruger i opskrifterne. Priserne er rigtig gode – det eneste som man lige skal være opmærksom på er at der kun pakkes og sendes varer om onsdagen.

http://www.okologi.dk/ – Økoportal

http://www.okologi.dk/forbruger/find-oekologi/oekologiske-gaardbutikker-og-stalddoerssalg/gaardbutikker-og-stalddoerssalg-paa-kort.aspx

Bl.a. liste over alle økologiske gårdbutikker i Danmark. Det er en fornøjelse at køre rundt i landet og besøge de små gårdbutikker. Ofte står ejerne selv for salget og vil gerne tale entusiastisk om deres produktion, jord, grønt og dyr. En skøn måde at handle på.

Der er meget meget mere på sitet  – kig forbi…..

http://www.ged-gront.dk – gedekød, gedeost og årstidens grøntsager

Hos Alida og Edward producerer de det allerlækreste økologiske gedekød og egne oste på mælken fra dyrene. Hvis man har mulighed for at besøge deres lille gårdbutik er det værd at købe godt med smagsprøver med hjem. Kvaliteten er helt i top og det samme er derfor naturligvis også smagen.

www.semillas.de – chilifrø

Her handles der kun med chilifrø. Et kæmpestort udvalg med nogle middelmådige beskrivelser – men dem kan man jo så lede efter andre steder. Billige priser og hurtig levering. Frøene kommer i nogle små tynde ‘lommer’ som ikke kan lukkes igen efter brug – så forbered dig på at skulle have noget klart at flytte dem over i når du åbner dem. Se evt. hos Bjarne eller Jakodan.

www.nickys-nursery.co.uk/ – alle frø til have og drivhus

Hvis der er noget som du ikke finder hos Bjarne, så slå et smut omkring Nicky’s Nursery. Her findes der også et flot udvalg af plantefrø indenfor både pynt og nytte. Billig porto og hurtig levering.

Mange spændende varianter af krydderurter, tomat og chili.

specialkoebmanden.dk/ – alt godt til fremstilling af især søde sager

Flot udvalg og go’ service. Her er rigtig mange ting til at tilberede, pynte og smage til med – et skønt sted. Krydderier og alt til kagefremstilling.

www.vivara.dk – fuglefoder af mange, mange slags og andet godt

Masser af alt til fuglefodring. Mange typer foder, fedt , insekter og andet godt. Mad og drikkeautomater, lidt til pindsvinene, flagermusene og andre af havens væsener. Blomsterfrø til dyrevenlig have og små dyrkningssæt til svampe. En god balance i havens planter og tiltrækning af nyttedyr, gavner også i drivhusene hvor bl.a. bladlusene bliver effektivt bekæmpet, hvis man har sørget for de rigtige planter til at tiltrække deres naturlige fjender.

http://www.vitame.co.uk – rawfood ingredienser og andet godt

Et skatkammer af lækkerier. Hvis du har lyst til at lege med raw-food køkkenet er her et fordelagtigt sted at handle.

http://www.vanillamart.co.uk/ – vanilla i mange former

Uhmm – mange slags vanillastænger, pasta og pulver. Sidstnævnte bruger jeg en del af i mine opskrifter og kvaliteten fra vanillamart er suveræn.

http://glaeserundflaschen.de/ – glas og flasker til hjemmeproduktionen

Imponerende hurtig levering og gode priser. Tilbud på ‘bulk’køb på mange ting.

http://www.grafical.dk/ – især lynlåsposer til at opbevare frø

Mange størrelser poser og rigtig gode priser. Nyhedsbrev hvor der ofte er gode tilbud og en gang imellem gratis fragt.

http://www.socal.co.uk/bbq-accessories/sauces-rubs.html – røgaroma og krydderier m.m.

 

Print Friendly, PDF & Email

12 tanker om “Links

 1. Hvordan og hvkr kan vi møde dig næste gang? Er lige igang med dit Ananas-tranebærsylt, som bare smager SÅ godt. Håber at se dig snart i her på Sjælland.

  De bedste hilsner
  Hanne

  • Hejsa
   Undskyld det sene svar – har haft ferie 🙂
   Jeg har lige opdateret siden med næste salg med de to næste datoer.
   Super skønt at høre at marmeladen falder i god smag – den er jeg også selv glad for.
   Håber at vi ses i september 🙂

 2. Hej.
  Virkelig inspirerende og flot hjemmeside!
  Vil høre til dine flasker du bruger til sød chilisauce – hvor er de købt og hvor mange ml indeholder de? Hvordan holder skruelåget til gentagne vask?

  Mvh Stine

  • Hejsa

   Tusind tak for de pæne ord 🙂

   Flaskerne er fra Glaeserundflashen som der er link til her på siden – og både flasker og låg er rigtig holdbare – jeg har mange som er blevet vasket en del gange, jeg ved dog ikke hvor mange – men rigtig go’ kvalitet. Man kan købe lågene separat – og de er meget billige.

   mvh
   Vivi

 3. Hej vivi, jeg høre rygter om at du skulle have en ny side med dine opskrifter… Er dette den nyeste, eller har du et link hvis det ikke skulle være tilfældet… Mvh David…
  PS. Jeg er på jagt efter flere af dine chili sovser, jeg er helt vild med BOCalicius men ville gerne prøve at videre udvikle på den og gøre den stærkere…

  • Hejsa

   Denne side bliver ved med at være hvor jeg lægger mine egne opskrifter: http://vivis-chili.dk/mad/opskriftsindex-billeder

   ….men mon ikke folk tænker på siden hvor jeg lægger opskrifter op for andre (brugerne af Chili DK) – nemlig denne: http://www.chili-opskrifter.dk

   BOCalicious har jeg valgt ikke at lægge opskriften ud på, så den er ikke tilgængelig. Super at du kan lide den – og jeg overvejer selv at lave den i to styrker fremadrettet, men du er faktisk den første som efterspørger det – men jeg gør det nu nok alligevel 😉

 4. Jeg har leget lidt med dit baggrundsbillede på siden, og har lavet et billede, som ikke laver de grimme streger, hvor billedet går igen. Hvis du har lyst, kan du downloade det fra min hjemmeside, og se om det er noget du vil bruge på din hjemmeside. Da jeg ikke ved om man kan putte et link i denne meddelelse har jeg lagt det som min hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.